Huawei, kamera tasarımı için yeni patent aldı

0
332 Okunma
Huawei kamera tasarımı için yeni patent

Huawei, kamera modülünün yanında ikincil ekrana sahip bir akıllı telefon tasarımının patentini aldı. Biliyorsunuz Huawei yakın zaman önce bir ödüle layık görülmüş, başarısını tescillemişti. Kamera tarafında oldukça başarılı sonuçlar sunan cihazlarının yanında Huawei kamera tasarımı için yeni patent ile tekrardan gündeme geldi.

Huawei kamera tasarımı için yeni patent alarak dikkat çekiyor

Huawei kamera tasarımı icin yeni patent

Teknoloji şirketleri aldıkları patentler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Alınan bazı patentler elbette kullanıma geçmeyebiliyor ancak özellikle Apple ve Huawei gibi teknoloji şirketleri aldıkları patentlerle gündem konusu olmayı başarıyor.

Huawei geçen yıldan beri zor zamanlardan geçiyor olmasına rağmen, en azından her zamankinden daha güçlü olduğu kendi iç pazarında yeni ürünler piyasaya sürmeye devam etmesiyle gösteriyor. Bir de bunun yanında yakın zaman önce ortaya çıkan patent tasarımı gibi Huawei, kamera modülünün yanında ikincil bir ekrana sahip yeni bir patent aldı.

Yeni alınan patentin hem detaylarına hem de görsellerine LetsGoDigital tarafından ulaşıldı. Söylenene göre, Huawei bu yılın başlarında söz konusu patent için başvurusunu yaptı. Bu başvurunun ardından birkaç gün önce bu patent resmi olarak onaylandı.

Huawei kamera tasarımı icin yeni patent

Gelelim yeni kamera tasarımının detaylarına. Küçük bir ekranı kamera kurulumuna entegre etmekle ilgili olan bu yeni patent, telefonun arka tarafında farklı bir tasarımla karşılaşmamızı sağlıyor.

Patent görsellerindeki cihaz, Huawei P40 serisi gibi dörtlü ve kavisli ekrana sahip ancak ekran tarafında delik veya çentik bulunmuyor. Telefonun üst kısmandı hiçbir şey yok ama sağ tarafta güç tuşu ve ses tuşları yer alıyor. Oysa alt kısım, ortada her iki tarafta hoparlör ızgarasıyla çevrili bir USB Tip-C’ye sahip gibi duruyor.

Arka tarafta kameraların yanında konumlandırılan ikincil ekran ise, estetik ve doğru konumlandırılmış gibi görünüyor. Elbette bu tasarımın ne zaman bir telefonda karşımıza çıkacağı ya da kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor ancak yine de ilginç görünüyor.

Huawei FreeLace Pro yakında piyasaya sürülecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz