Fujifilm X-Pro3 dijital kameralara analog fikirler sunuyor

0
455 Okunma
Fujifilm X-Pro3

Dijital fotoğraf makinelerinin pratikliğiyle, analog kameların nostaljik havasını sevenler için Fujifilm X-Pro3 ile karşımıza çıkıyor. Fotoğraf makinelerinin teknolojiyle bağlantılı olarak geliştiğine şahitlik ediyoruz. Mobil tarafta kameraların birçok kullanıcı için yeterli olduğunu görüyor olsak da fotoğraf tutkunları hala fonksiyonel kameraların peşinde olduğunu biliyoruz.

Fotoğrafçılık zaten önemli bir tutku olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda analog fotoğraf makinelerinin gelişmiş halleriyle karışımıza çıkması nostalji ve geleceği birleştiriyor. Fotoğrafçılık sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Fujifilm, X-Pro3 dijital kameralara analog fikirler sunuyor.

Fotoğraf filtreleri yasaklanıyor!

Fujifilm, ana fotoğraf makine serisi olan X serisi X-Pro3’ün en son neslini resmen tanıttı. Yeni X-Pro3 ilk bakışta 2016’nın X-Pro2’sine benziyor. Aynı temel boyutları sahip olmasıyla retro görüntüsü, ile benzer tasarımları paylaşıyor.

Sokak fotoğrafçılığı için popüler olarak kullanılan bu fotoğraf makineleri, el ile ayarlanabilin özelliği ve film telemetlerini taklit etmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Önceki seriden farklı olarak ekranda değişen bazı özellikler bulunuyor.

Örneğin daha önce hiç bir film kamerası veya dijital kameranın bile gerçekleştiremediği bazı yeni özellikler getiriyor. Bu, HDR fotoğrafların son bir işlem gerektirmeden çekebilen retro görünüm sağlayan sensörlere sahip olmasında yatıyor.

Söz konusu Fujifilm X-Pro3‘teki değişikliklerin çoğu kameranın arka kısmında diyebiliriz. Fujifilm X-Pro3 ile daha fazla dayanıklılık için damgalı magnezyumdan öğütülmüş titanyum kullandı. Ancak kameranın orta kasası magnezyum olarak kaldı. Bunun üzerine bir de DuraTech adında özel bir kaplamayla iki farklı renk seçeceği bulunuyor. Ancak bunun için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

Fujifilm X-Pro3 teknik özellikler

Kameranın teknik özelliklerine bakıldığında ise OLED panelin bulunduğunu, görüyoruz. Pürüzsüz görseller için saniyede 100 kare hızında çalışan 3,69 milyon noktadan oluşuyor. 26.1 megapiksel X-trans-4 sensörü ve dört çekirdekli X-işlemci 4 görüntüleme motoru bulunuyor.

Zifiri karanlık ortamlarda iyi çekimler yapmayı vaat eden Fujifilm, ISO ayarlarının da genişletildiğini aktarıyor. Mobil fotoğrafçığa benzer bir yapay zeka hilesi kullanan fotoğraf makinesi, HDR modu sayesinde otomatik olarak birden fazla çekim yapabilecek.

Video tarafında ise 30 fps’de DCI 4K (4,096 x 2,160) video veya 120 fps’de maksimum 1080p görüntüye ulaşabileceksiniz. Fotoğraf makinesini şarj etmek için USB-C portu bulunuyor. Bir mikrofon ve uzaktan kumanda için 2.5mm jak çıkışı bulunuyor. 1.800 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Kadınlar için şipşak fotoğraf makinesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz