Snapchat güçlü rakipler karşısında kullanıcı sayısını artırdı

0
209 Okunma
Snapchat AR

Instagram, Facebook ve TikTok gibi rakipleri karşısında eski popülerliğini kaybeden Snapchat, yayınlanan yeni veriler ile aslında oyunun dışında olmadığını bizlere kanıtlıyor.

Söz konusu verilere göre günlük aktif kullanıcı sayısını 203 milyondan 210 milyona çıkartan Snapchat, 7 milyonluk bir kullanıcı artışına sahip. Ancak bu rakamlar Snapchat için olumlu gibi duruyor olsa da biraz önce bahsettiğimiz rakiplerine kıyasla oldukça düşük kalıyor. Zira Instagram Hikayeler özelliğinin de işin içine girmesiyle beraber günlük 500 bin kullanıcıya ulaşıyor.

Snapchat, Instagram ile dalga geçti

Bazı analistlere göre, Snapchat‘in rakipleri arasında TikTok‘un gerçekten güçlü olduğu söyleniyor. Ancak bunun yanında Facebook da bu sektörde önemli adımlar atıyor. Ancak bir açıklamasında Snapchat CEO’su Evan Spiegel, TikTok’u bir düşman yerine “arkadaş” olarak gördüğünü, çünkü popüler video uygulamasının bir reklam ve geliştirici ortağı olduğunu söylüyor.

Snapchat AR

Snapchat AR alanında adından söz ettirecek

Bunların dışında karşımıza AR alanındaki gelişmeler geliyor. Facebook sadece AR için özel bir laboratuvar kurmuşken, Instagram, Spark AR ile özel geliştirilmiş filtreleri bünyesinde barındırıyor. Snapchat ise AR alanında adından söz ettirmek için yatırımlar yapıyor. Şirketin CEO’su Evan Spiegel verileri yayınlarken, AR sektörüne yatırımların artacağının özellikle altını çiziyor.

Özellikle şirket bu konu hakkındaki verileri de açıkladı. Bu kapsamda Snap geliştirici topluluğu 600 bine yakın filtre ile kullanıcılara AR deneyimi sunuyor. Ancak bu AR deneyimleri, yüzlere ve mekanlara eklenen filtrelerden oluşuyor. Ağustos ayında tanıttığı AR gözlüğü üçüncü nesil Spectacles  ile Snapchat, bu pazarı domine etmek istiyor gibi duruyor. Kasım ayında satışa sunulacak ürün şimdiden beklentilerin artmasına neden oldu.

Snapchat yeniden popüler olacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz