Galaxy Watch 5 yepyeni bir sağlık önlemi ile gelecek

0
550 Okunma

Samsung’un yeni akıllı saati, bir dizi yeni sensör, özellik ve deneyimi büyük ölçüde iyileştiren Google’dan özel Wear OS ile birlikte geliyor. Yeni bir söylentiye göre Samsung, muhtemelen Galaxy Watch 5 olarak adlandırılan ve daha da fazla sensörle gelecek olan Galaxy Watch diğer akıllı saatlerde görmediğimiz yeni bir özellik ile birlikte gelecek. 

Hastalıkları tespit edebilecek

Samsung’un yaklaşmakta olan giyilebilir cihazı Galaxy Watch 5’in , kullanıcının dış ortamından etkilenmeden vücut sıcaklığını doğru bir şekilde ölçebilen bir ‘ termometre işlevi ‘ aldığı bildiriliyor. Bu yıl Ağustos ayında piyasaya sürülmesi beklenen akıllı saat; COVID-19 başta olmak üzere, ateşli hastalıkları erkenden tespit ederek uyarıda bulunabilecek.

galaxy-watch-5-yepyeni-bir-saglik-onlemi-ile-gelecek-1

Söylentilere göre Samsung’un termometre işlevi kullanıcı doğrudan güneş ışığı altında olsa bile vücut sıcaklığını doğru bir şekilde ölçebilebilecek. Ayrıca sızıntı, Samsung’un bu özelliği yaklaşmakta olan Galaxy Buds‘a da eklemeyi düşündüğünü gösteriyor. Görünüşe göre şirket, sıcaklık okumaları almak için kulak zarından yayılan kızılötesi dalga boylarını tespit edebilen bir teknoloji kullanıyor.

Samsung, kulaklıklarının iltihaba neden olduğunu doğruladı

Samsung‘un giyilebilir cihazlarından bahsetmişken Güney Koreli teknoloji devi, ürün kategorisinde de genişlemeye kararlı. 2022 için nihai hedefi pazarda çift haneli büyüme elde etmektir ve Galaxy Watch 5 potansiyel olarak bunun yolunu açabilir.

Samsung’un Galaxy Watch 5’e sıcaklık sensörü getirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Günlük kullanımınızda işe yarar mı? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz