Gmail kutunuzu verimli hale getirecek 6 yöntem

0
155 Okunma

Çoğumuzun Gmail kutusu gereksiz e postalarla doludur. Bu gereksiz ve fazla sayıdaki mailler bizleri zaman kaybına uğratır, stres ve baskı altında bırakır. Bu içeriğimizde sizler için Gmail kutunuzu verimli hale getirecek 8 yöntemi listeledik.

1 – Okuma bölmesi ayarlayın

Gmail kutunuzu verimli hale getirecek ilk yöntem okuma bölmesi ayarlamak. Bu bölmeyi Gmail uygulamasındaki ayarlar bölümünden yapabilirsiniz. Öncelikle ekranınızın üst kısmındaki “Gelen Kutusu” sekmesini seçin ardından “Okuma bölmesini etkinleştir” seçeneğini görmek için aşağı kaydırın. Bunu kontrol edin ve bölmenin görünmesini istediğiniz yeri seçin.

gmail-kutunuzu-verimli-hale-getirecek-6-yontem-1

2 – Masaüstü bildirimlerini etkinleştirin

Önemli bir e-postanın gelmesini bekliyorsanız Gmail’in masaüstü bildirimlerini etkinleştirmenizi öneririz. Bildirimleri etkinleştirmek için Ayarlarınıza giderek “Genel” başlığı altındaki “Masaüstü bildirimleri” sekmesinden “Yeni posta bildirimlerini açmak” seçeneğine tıklayın.

gmail-kutunuzu-verimli-hale-getirecek-6-yontem-2

3 – Okunmamış mesaj simgesini etkinleştir

Gmail kutunuzu verimli hale getirecek bir diğer yöntem ise okunmamış mesaj simgesini etkinleştirmek. Bu ayarı “Genel” menüsündeki “Gelişmiş” ayarların altında “Okunmamış ileti simgesi”ne tıklayarak etkinleştirebilirsiniz.

gmail-kutunuzu-verimli-hale-getirecek-6-yontem-3

4 – Kullanışlı şablonlar oluşturun

Aynı mesajı sık sık e-postayla gönderiyorsanız, bu temel mesajı bir şablona dönüştürerek çok zaman kazanabilirsiniz. İlk olarak, şablon oluşturmaya izin vermek için Gmail hesabınızı etkinleştirmeniz gerekir. Ayarlarınıza gidin, ardından “Genel” sekmesi altında “Gelişmiş”e tıklayın. Gelen kutunuza geri dönün, yeni bir açılır pencere açın ve şablonun metninin tam olarak nasıl olmasını istediğinizi yazın. Bitirdikten sonra, oluşturma pencerenizin sağ alt tarafındaki üç noktalı “Diğer” menüsünü tıklayın. “Şablonlar”a gidin ve ardından “Taslağı şablon olarak kaydet”i seçin.

gmail-kutunuzu-verimli-hale-getirecek-6-yontem-4

Zaman kazandıran Siri kestirmeleri

5 – Grup e-posta listesi oluşturun

Gmail kutunuzu verimli hale getirecek bu özellik aynı gruba sık sık e-posta gönderiyorsanız, size gerçekten zaman kazandıracak kullanışlı bir araçtır. Bunu yapmak için Google Kişiler‘e gitmeniz ve “Etiketler” menüsünden “Etiket oluştur”a tıklayıp hatırlanması kolay bir isim vermeniz gerekmekte.

6 – Klavye kısayollarını etkinleştirin

Klavye kısayollarını kullanan biriyseniz, Gmail’in bu tür işlemlerden oluşan kapsamlı bir paketi olduğunu duymaktan memnun olacaksınız. Bu ayarı etkinleştirmek için ayarlarınıza gidin, ardından klavye kısayollarını açmak için “Genel”e tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz