Google Asistan kayıp eşyalarınızı bulmaya yardım edecek

0
124 Okunma
Google Asistan

Akıllı asistanlar hayatımızı kolaylaştırmak için geliştirilmeye devam ediliyor. Bu adımlardan birisi olan Tile markasının ürettiği takip cihazlarıyla entegre çalışacak Google Asistan, kaybolan anahtarınızı ya da çantanızı bu takip cihazı sayesinde bulabilecek.

Ülkemizde de satışı bulunan Tile markasının ürettiği takip cihazları, Google Asistan’ın hizmetiyle Bluetooth özelliği sayesinde çalışıyor. Kolaylıkla bağlantı kurmayı sağlayan sistem, sizin uzaktan kontrol etmenizi sağlıyor.

Google Asistan

Google Asistan yeni özellik kazanıyor

Bir aparat şeklinde gelen takip cihazını kaybettiğiniz anahtarlığınıza takabilir ya da nereye koyduğunuzu unuttuğunuz çantanıza takabilirsiniz. Böylelikle de Google Asistan ile kaybettiğiniz eşyanızı bulabilirsiniz. Google Asistan’ın 2.0 versiyonuyla çalışacak olan bu sistem ilk olarak, Google’ın Pixel cihazlarına gelecek.

Uygulamanın kullanılması için, Tile uygulamasının indirilmesi gerekiyor. Oradan sağlanacak kontrol ile kaybolan eşyalarınızı bulmak çok daha kolay hale gelecek. Ancak bunların dışında birkaç adımı daha halletmeniz gerekiyor. Öncelikle Google Home uygulaması üzerinden cihazınızı ses tanımlaması yapmanız gerekiyor. Hangi komut ile arama işlemini yapmak istiyorsanız onu tanımladıktan sonra işleminiz tamamlanmış oluyor.

Google’ın ünlüler için başlattığı uygulaması artık Android’de

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz