Google Asistan özel tercümanınız olabilir

0
176 Okunma
Google Asistan

Mobil cihazlardaki asistan uygulamaları gerçekten asistanımız gibi. Her işimizi, aramalarımızı, mesajlarımızı kontrol edebilen asistanla sıkıldığımızda bize fıkra dahi okuyabiliyor. Google Asistan ile yapabileceğiniz birçok şey var. Biz bugün asistanınızı adeta bir tercüman gibi kullanmanın 3 kısa yolundan bahsedeceğiz.

Google Asistan ile çevirilerinizi kolayca yapmanın 3 yolu

Google Asistan

Öncelikle telefonunuzda Google Asistan indirmeniz gerekiyor. Android bir cihaz kullanıyorsanız muhtemelen telefonunuz da ön yüklü olarak bulunuyordur. iOS cihazlarınıza da marketlerden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Asistan uygulaması Google Çeviri ile entegre çalıştığı için 44 dilde anlık çeviri yapabiliyor. Fakat her zaman yazılı bilgileri çevirme ihtiyacımız olmuyor. Bazen ses kayıtları görseller karşılıklı muhabbetler sırasında da çeviriye ihtiyaç duyuyoruz.

Konuşulanları çevirme

Asistan uygulamasını gerçekten bir tercüman olarak kullanmanın tam karşılığı aslında konuşulanları direk çevirmesi. Bu özellik için 3 kolay adımınız var. Öncellikle Asistanınıza seslenin. Seslenme sırasında çeviri yapması için komut vermeyi ihmal etmeyin. Örneğin; “Hey Google, İngilizce tercümanım ol.” Bu emrinizden sonra Google Asistan sizin için bir sayfa açacak ve sisi dinleyemeye başlayacak. Sizin dilinizi ve karşıdaki dili kolaylıkla anlayabildiği için Türkçe’ye çevir veya İngilizce’ye çevir demenize gerek yok. Karşılıklı muhabbetler de işlerinizi kolaylaştıracak bu yöntem ile özellikle yurt dışı seyahatleriniz daha kolay hale gelecek.

Google Chrome sekme gruplama özelliği artık masaüstünde

Manuel çeviri

Asistan uygulaması çoğunlukla dilinizi otomatik olarak algılar. Fakat bir sorun yaşarsanız veya kendiniz ayarlamak isterseniz manuel çeviri yöntemini de kullanabilirsiniz. Kılavuz kısmında yer alan ayarlardan sizin dilinizi ve karşılığında çevirme yapmasını istediğiniz dili manuel olarak seçebilirsiniz. Konuşmalar arasında tek tek ayar yapmanıza gerek yok. Çünkü otomatik veya manuel bütün dil ayarlamalarını Google Asistan otomatik olarak algılayabilir.

Klavye çevirisi

Bu çeviri aslında Google Çeviri ile kullandığımız ile aynı mantıkta. Karşı taraf ile yazılı bağlantılarda veya mesajlaşmalarda bu özelliği kullanabilirsiniz.

Google Asistan sayesinde konuşma veya yazılı metinlerinizi 44 farklı dil çevirisinde kullanabiliyorsunuz. Bu sayede yabancı insanlar ile iletişim kurmanı kolaylaşırken ayrıca araştırma veya çalışmalarınız anlık çeviriler sağlayabiliyorsunuz. Birçok farklı özelliği bulunun Google Asistan’nın siz en çok hangi özelliğini kullanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz