Google Earth, Chrome dışında başka tarayıcılarda da kullanılacak!

0
712 Okunma
google-earth-chrome-disinda-baska-tarayicilarda-da-kullanilacak

Google, web tabanlı Earth sürümünü bugün Firefox, Edge ve Opera gibi tarayıcılara açıyor. İlk olarak 2017’de kullanıma açılan uygulama sadece masaüstü uygulaması olarak Chrome destekli şekilde kullanılıyordu.

Google, “açık web standartlarının büyük destekçisiyiz” diyordu ancak Earth yalnızca Chrome’a ​​özgü teknolojisiyle web’de başlatıldı. Çünkü yapmak istediklerini destekleyecek bir standart yoktu.  Bu durumda uygulamanın sadece Chrome’a özgü olan birçok siteden biri haline gelmesine neden oldu.

google-earth-chrome-disinda-baska-tarayicilarda-da-kullanilacak-1

Google Earth artık Safari’de de kullanılacak

Uygulamanın Firefox, Edge ve Opera gibi tarayıcılar dışında Safari’de de kullanılması için çalışmalar yürütülüyor. NaCI (Yerel İstemci), Google’ın yerel C ++ uygulama kodunu getirmesine ve doğrudan bir Chrome tarayıcısında sanal bir dünyadaki konumları yakınlaştırıp uzaklaştırmaya olanak tanıyan tüm performansla çalıştırmasına izin verdi.

Google, son üç yıl içinde, geliştiricilerin web’e yerel kod getirmesine olanak tanıyan WebAssembly gibi ortaya çıkan web standartlarına katkıda bulundu. Google beta ise, son altı ay içinde NaCI uygulamasından WebAssembly’a geçişi test etti ve bugün Firefox, Edge ve Opera için Google Earth’ün lansmanını başarıyla gerçekleştirdi.

Xiaomi Youpin Elite klavye ve Mouse karşınızda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz