Google geri dönüşüm süreci için tarih verdi

0
225 Okunma

Yenilenebilir enerjinin yanı sıra teknoloji devlerinin son yıllarda büyük yatırım yaptığı alanların başında geri dönüşüm geliyor. Bu kapsamda Google, Made By Google ürünlerinin tamamında geri dönüşüme geçiş yapacağı tarihi duyurdu.

İlk olarak Made By Google ailesinin Google Pixel, Pixelbook, Google Home ve Nest modellerinin yanı sıra telefon kılıfı gibi aksesuarlardan oluştuğunu belirtmeliyiz. Tüm bu ürünler için 2022 yılının dönüm noktası olacağı belirtiliyor.

Sessiz sedasız blender Millo

Google geri dönüşüm sürecini 2022’de tamamlayacak

İnternet devi Google, Fast Company ile gerçekleştirilen bir röportajda, Chromecast cihazlarında geri dönüştürülmüş plastik kullanmaya başladığını belirtti. Google Home‘larda ve üretilen kılıflarda plastik şişelerden yararlanılıyor.

Bu kapsamda Google, Apple ile benzer şekilde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına büyük önem veriyor. Google’ın eski donanımları parçalarına ayırarak geri dönüşüme hazırlayan robotlar geliştirecek kadar ileri gidiyor.

Samsung ise ürün ambalajlarında geri dönüştürülmüş malzeme kullanacağını açıklamıştı. Bunun yanı sıra Google, donanım bölümlerinde sürdürülebilirliği teşvik etmek için 2020’ye kadar süreci karbon nötr hale getirme sözü veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz