YouTube’dan içerik oluşturucularını sevindirecek özellik

0
324 Okunma

YouTube içerik oluşturucalarını sevindirecek yeni özelliği ile gündeme geldi. YouTube ürün yöneticisi Creator Insider kanalında yaptığı açıklamada, içerik oluşturucuların “önceden yayınlanmış videolarının açıklamalarındaki düzeltmelere ve açıklamalara dikkat çekmelerini” sağlayacak yeni özelliği duyurdu.

İçerik oluşturucuların videolara düzeltmeler eklemesi kolaylaşacak

Bu özellik, içerik oluşturuculara videolarına ilişkin katılım ölçümlerini ve yorumlarını korurken düzeltme ekleme fırsatı vermeyi amaçlıyor. YouTube teknoloji ekibi, Salı günü Creator Insider kanalında yayınlanan bir videoda, bu güncellemeden önce içerik oluşturucuların bir videonun açıklamasındaki veya yorumlarındaki hataları giderebileceğini söyledi. YouTube, özelliğin herkese yayılma sürecinde olduğunu söylüyor. 

Temel olarak bunun yaptığı şey, içerik oluşturucuların videoya veya videonun açıklamasına güncellenmiş ayrıntılar ekleyerek videolarında düzeltmeler yapmasına izin vermesidir. Bu, düzeltmenin göründüğü zaman damgasına bağlı olarak videonun sağ üst köşesinde bulunan bilgi kartları olarak görünecek, böylece izleyiciler neyin düzeltildiğine dair daha fazla içeriğe sahip olacaklar.

youtube-dan-icerik-olusturucularini-sevindirecek-ozellik-1

Bunun aslında videoyu düzenlemediğini unutmayın. Bazı içerik oluşturucular için bir videoyu kaldırıp yeniden yüklemeleri gerekmeyebilir. Bir ürünün yanlış lansman tarihinden bahsetmek veya bir yiyecek veya öğenin yanlış adından bahsetmek gibi basit bir hata olabilir ve bu tür basit bir düzeltme, izleyicileri değişiklik hakkında bilgilendirirken videolarını güncel tutmalarına yardımcı olabilir.

YouTube, destek sayfasında, bir kanalın herhangi bir etkin ihtarı alması veya içeriğin uygun olmaması durumunda düzeltme özelliğinin kullanılamayacağını belirtir. YouTube, aylık 2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en büyük video sitesidir. Çarşamba günü platform, TikTok rakibi Shorts’un ayda 1,5 milyar kişi tarafından izlendiğini söyledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz