Gördüğü rüyaya göre renk değiştiren ahtapot!

0
568 Okunma
Gördüğü rüyaya göre renk değiştiren ahtapot

Doğru duydunuz, rüya gören ahtapot rengini gördüğü rüyaya göre bilinçsiz olarak değiştiriyor. Yeni yayınlanan bir videoda ortaya çıkan bu özelliği yorumlayan deniz biyoloğu ve Alaska Pasifik Üniversitesi profesörü David Scheel, ahtapotun ne gördüğünü espirili bir şekilde yorumluyor.

Biz insanlar gibi ahtapotlar da rüya görebiliyor mu? Yeni araştırmalara göre, videosu yayınlanan ahtapot, iyiden kötüye yorumlanabilecek bir şekilde rüya görüyor ve rengini de ona göre değiştiriyor. Deniz altının muhteşem döngüsü dahilinde yorumlanabilecek bu özellik, gerçekten de görülmeye değer.

Köpek sahipleri dikkat, onlar da sizin gibi stres olabiliyor!

Renkten renge bürünen ahtapot rüya görüyor!

Bir televizyon programı için yüklenen YouTube videosu, kısa süre içinde 180 binin üzerinde tıklanma ile karşılaştı. Yayınlanan videoda ahtapotun uyuduğu biliniyor. Ahtapotun rengi önce soluk griden beyaza dönüyor, sonrasında bej ve benekli yeşil bir renk ile karşılaşıyoruz. Ancak en son koyu bir renge bürünün yumuşakçanın bu renk geçişlerini deniz biyoloğu Scheel ahtapotun kabus gördüğü şeklinde yoruyor.

Ahtapotlar uyanık olduklarında elbette, avlanırken ya da bir avcıdan kaçarken rengini değiştiriyor. Bu renk değiştirme olayını ise kamufle olmak için doğal bir içgüdü olarak gerçekleştiriyor. Bu nedenle ahtapotun uykusunda avlanma ile alakalı bir rüya gördüğü düşünülüyor.

Rüya gören ve renkten renge giren ahtapotun YouTube videosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz