Hindistan uzaya insansı kadın robot gönderecek!

0
375 Okunma
insansı kadın robot

Hindistan bir süredir uzay çalışmalarına yoğunlaşmayı tercih etmişti. Hatta konu hakkında önemli adımlar adan milyarlık nüfuslu ülke, şimdi de insansı kadın bir robotu uzaya göndermeye hazırlanıyor. Hint Uzay Araştırmaları Teşkilatı(ISRO), tıpkı insan astronot gibi konuşabilen ve görevleri yerine getirebilen bir kadın robotu tanıttı.

Eylül ayında Hindistan’ın Chandrayaan-2 misyonuyla aya inecek roketin, arızalanması sonucu dördüncü olacak olan ülkenin planları suya düşmüştü. Ancak ISRO pes etmiyor. ISRO yetkilisi Kailasavadivoo Sivan, Ocak ayının başında üçüncü ay görevine Chandrayaan-3’ün devam ettiğini ve bu yılın başlarında başlatılabileceğini doğruladı.

Söz konusu insansı kadın robot Vyommitra ise de bu amaç ile üretildi. Bir sonraki insansız görev için uzaya gönderilmesi planlanan Vyommitra’nın, başarılı olması bekleniyor. Fakat üretilen robotun bacakları bulunmuyor. Oturduğu yerden komutları yerine getiren robotun, daha da geliştirilmesi gerekiyor.

Türk bilim kadınları bizi gururlandırıyor: ABD’den ödül!

İnsansı kadın robot tam da insansı sayılmaz

İnsansız uçuşlar, Hint astronotlarını uzaya gönderecek olan daha büyük Gaganyaan projesinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. ISRO Çarşamba günü Hindistan’ın Bengaluru kentindeki bir basın etkinliğinde Vyommitra’nın robot prototipini tanıttı. Hint aksanıyla konuşan robotun, en büyük eksikliği sanıyoruz ki bacaklarının olmaması.

Etkinlikte yer alan kişiler, kadın robotu bir astronottan ziyade bir iş kadını gibi giyindiğini, hareketli bir manken gibi göründüğünü söylüyor. Ancak, Vyommitra astronotlarla sohbet edebilirken, onlar gibi görünmesi için tasarlanmamış gibi duruyor.. Robotun tam insan benzeri bir vücudu bile yok.

ISRO’da bilim insanı olan Sam Dayal India Today için verdiği demeçte , “Buna yarım insansı robot deniyor çünkü bacakları yok .” “Sadece yana doğru ve öne doğru hareket edebilir. Belirli deneyler yapar ve her zaman ISRO komuta merkezi ile iletişim halinde kalır.” diyor.

Vyommitra, ISRO’nun Aralık 2020 ve Haziran 2021 için planladığı insansız görevlerinde yer alıyor olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz