Honda şirin görünümlü elektrikli otomobili için 2022’yi işaret ediyor

0
331 Okunma

Honda elektrikli otomobil pazarındaki konumunu güncelliyor. Bildiğiniz gibi şirketin yakın zaman önce şirin görünümüyle dikkatleri üzerine çeken elektrikli otomobillini görmüştük. Bunun dışında 6 model ile bu pazara girecek olan Honda, hedeflerini 2022 yılına çekti.

Avrupa kararlarıyla birçok marka elektrikli otomobillere geçiş yapıyor. Ancak elbette bu geçişler bir anda olmuyor. Her marka kendisi için uygun olan tarihleri işaret ederek, hibrit ve elektrikli otomobil vizyonları hakkında fikir veriyor. Japon üretici Honda ise bu vizyon tarihini 2025 olarak açıklamıştı. Ancak yeni bir plan revizyonuyla beraber bu planlarını 2022 yılına çekmeyi düşünüyor.

Honda’nın kıdemli başkan yardımcısı Tom Gardner ise konuya dair vizyonları kapsamında 36 ay içinde elektrikli ya da hibrit motorlara sahip toplam 6 yeni model sunacaklarının altını çizdi. Honda bu yeni elektrikli araçlarına e:HEV adını veriyor ve bu logo adı altında tasarımlarını yapıyor.

elektrikli otomobil honda

Elektrikli otomobil Honda vizyonunu güncelliyor

Bu kapsamda ilk model yeni nesil Jazz araçları oldu. Üreticinin küçük sınıfta konumlandırılan ve başarılı olan otomobili ile bir ilk imza atılacak.

Biraz önce de bahsetmiştik, elektrikli veya hibrit otomobil vizyonları her şirkette farklılaşabiliyor. Bu kapsamda, Alman otomobil üreticisi Volkswagen ise önümüzdeki beş yıl boyunca her otomobilinin elektrikli veya hibrit versiyonunu oluşturmak için 2028 yılına kadar 70 yeni elektrikli model piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Güney Kore’nin otomobil şirketi Hyundai ise geçen hafta yaptığı bir açıklama ile, 2025 yılında otonom otomobil ve elektrikli otomobiller için start verdiğini duyurdu. 2025’i hedefleyen Hyundai, 23 farklı model ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Bu tarihler ve rakamlar değişen otomobil ekosistemini çok iyi özetliyor. Bloomberg New Energy Finance tarafından yayınlanan bir analize göre, 2040 yılında elektrikli otomobiller dünyadaki tüm otomobil satışlarının yüzde 57’sini oluşturacak.

Volvo’nun ilk tamamen elektrikli otomobili şarja hazır!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz