Volvo’nun ilk tamamen elektrikli otomobili şarja hazır!

0
204 Okunma

Volvo bir süredir üzerinde çalıştığı elektrikli otomobili için tanıtımını yaptı. Volvo XC40 Recharge, ilk önce ABD’da satılacağı düşünülüyor. Elektrikli araç pazarının büyük bir ivme kazandığı şu günlerde aslen İsveçli olan ama Çin’in ev sahipliğiyle bu pazara yeni adımını atan Volvo, beklentileri oldukça yükseltiyor.

Bir süredir piyasaya sürülmesi beklenen aracın 400 kilometre menzile sahip olmasının yanında hibrit özelliğini de taşıdığını belirtelim. Dünyanın en güvenli otomobillerine imza atan Volvo, XC40 Recharge ilklerin otomobili olmayla birlikte geleceğin aracını oluşturmayı hedefliyor.

volvo elektrikli otomobil

Volvo elektrikli otomobili ile bomba gibi geliyor

Volvo birkaç yıldır üzerinde çalıştığı elektrikli aracını tanıtmasıyla beraber aracın özellikleri de oldukça merak ediliyor. 400 kilometreden daha fazla yol alabilen dört tekerlekten çekişli bir deneyim sunan otomobil 78 kilovatlık bataryasıyla, oldukça güçlü duruyor. Bataryasının yüzde 80’nini 40 dakika gibi kısa bir sürede şarj edebilen araç zamandan tasarruf etmeyi de sağlıyor.

volvo elektrikli otomobil

Volvo’nun ilk elektrikli otomobiliyle ilgili en eğlenceli bilgi de elbette aracın yazılım tarafında Google’ın destekli bir bilgi eğlence sisteminin bulunuyor olması. Android işletim sisteminin yanı sıra havadan yazılım güncellemelerini yapabilme özelliği taşıyan akıllı araç, ilk olarak ABD’de satışa sunulacağı tahmin edilen elektrikli otomobilin, fiyatı ise henüz belli değil.

Otomobil teknolojisinden ilham alan ömürlük şemsiye!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz