iPhone 11 ailesinin şaşırtıcı su altı performansı testi

0
2.168 Okunma
iPhone 11 su dayanıklılığı

Türkiye’de yakın zaman önce satışa sunulan en güçlü iPhone ailesi, iPhone 11 su dayanıklılığı testinde şaşırtıcı bir performans gösteriyor.

iPhone 11 ailesinin özellikleri hala en çok konuşalan konular arasında yer alıyor. Kamera performanslarının yanında hızları, dayanıklılıkları ve su geçirmez özellikleri gündemde. Zaten Apple da sayılan özelliklerde oldukça iddialı. Her yıl su geçirmez akıllı telefonlara yapıldığı gibi iPhone 11’in iddialı su geçirmez özelliğinin denendiği videolar gelmeye başladı.

Teknoloji sitesi ve platformu Cnet ise bu iddiayı baş editör Lexy Savvides ile deniyor. iPhone 11 ve iPhone 11 Pro  için suya dayanıklılık 4 metre ve 30 dakika olarak sınırlandırılıyorken, videoda bu sınırlar zorlanıyor ve 8 metre ve 30 dakikaya kadar çıkartılıyor. Bununla da sınırlı kalmıyor ve bu rakamlar 12 metreye kadar çıkarılıyor. Herhangi bir kayıp yaşanmayan iPhone 11’de bu oranlar oldukça başarılı duruyor.

iPhone 11 Pro ile Selena Gomez müzik klibi çekildi

iPhone 11 su dayanıklılığı testlerinden başarıyla çıkıyor

Bu testlerden alnının akıyla çıkan en güçlü iPhone ailesi, söz konusu su altı dayanıklılık performansında da mütevazı davranmış oluyor. Zira performans kaybı olmadan vaat edilen rakamların 4 metreye 30 dakika olması, ancak dayanma süresi 12 metreye kadar çıkması akıllı telefonun iyimser rakamlarda iddialarını tutmuş gibi duruyor.

iPhone-11-su-dayanikliligi

Videoda da görüldüğü gibi iPhone 11 suya girmeden önce ses kaydı alınıyor ve bu ses kaydının uzun su altı testinden sonra ne kadar performans kaybettiğine bakılıyor. Ancak ses kaybının çok minimum kaldığı ve sonrasında eski ses kalitesine geri döndüğü görülüyor. Bununla beraber, dokunmatik ekran, kamera ve benzer hiçbir özellikte suya girip çıkma sonrası bir kayıp yaşanmıyor. Bu nedenle Apple, iPhone 11 serisi ile yapılan su altı performans testini başarıyla geçiyor.

Yine de elbette bu akıllı telefonları suda kullanın gibi bir algı oluşturmaması gerekiyor. Söz konusu testler akıllı telefonda hiçbir işlem yapılmadan bu sonuca ulaşılıyor. Yine de siz siz olun akıllı telefonunuzu dikkatli kullanın.

Su altı performans testinin videosunu izlemek istiyorsanız aşağıdan izleyebilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz