Honda’nın gökyüzü konsept aracı

0
253 Okunma

Honda Skyroom, otonom araçlarda kontrol merkezinin kaldırılmasıyla arabanın içinde oluşturduğu geniş iç mekanla oynuyor. İç mekana yapılan rahat, salon benzeri bir uygulama, gezginlerin oturması için rahat ve oturtulmuş bir ortama olanak sağlıyor.

Dışarıdan gökyüzü güzel bir şekilde kabinin içine vuruyor, gökyüzünü saran silindirik açıklıktan güneş ışınları araç içine sokuluyor. Otomobilin dışına aynı seviyede fütüristik bir tasarım gelmiş alışılmadık şekliyle dost bir tasarım, yuvarlatılmış eğriler ile eşleşmesi, sokağa çıktığı zamanı da görmek isteriz bir araç tasarımının.

Tasarıma değinecek olursak, nereden esinlendiklerine dair detaylar görseller üzerinden belirtilmiş. Metro şeklinde bir dış tasarım ile rüzgarı yumuşatıp kendi hızına katan bir dış tasarım eklendiğini anlıyoruz. İçeri de ise oval bir tasarım düşünülerek, sanki yatınızda veya koltuğunuzda rahatlamak için uzanabildiğinizi hayal edip böyle bir iç tasarım oluşturmuşlar. Dış ve iç yapının oval şeklinin ise danışma masalarından ve mutfak ferahlığından esinlenildiğini anlayabiliriz.

Uçan araba hayalleri gerçek oluyor!

Güvenlik engelleri, mevcut seyrek altyapı ve tamamen özerk araçlar için destek eksikliği nedeniyle, henüz bu bağımsız konseptlerin tam potansiyellerine ulaşmadığını görüyoruz. Bununla birlikte, bu ilginç konsept bize şehirlerimizi oluşturan yollarda gezinmek için geleceğin neler olduğuna dair bir bakış verebilir.

Tasarımcı: Dahye Jeong

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz