Huawei ekran altı kamera teknolojisiyle gelebilir

0
152 Okunma
Ekran altı kamera teknolojisi

Ekran altı kamera teknolojisi bir süredir büyük şirketlerin üzerinde çalıştığı alanların başında geliyor. Bakıldığında geçen yıldan beri ABD sorunu ile boğuşan Huawei söz konusu teknolojiyi ciddi anlamda kullanabilecek ilk şirket olacak gibi duruyor.

Akıllı telefonların ekranını daha verimli kullanmak ve ekran deneyimini artırmak adına şirketler ön kamera veya sensörler gibi detayları ekran altına yerleştirmeye çalışıyor. Bu hem akıllı telefonlardaki çerçevelerin incelmesini sağlayacak hem de çentik, ekran delikleri ya da benzeri tasarımlara veda edileceği anlamına geliyor.

abdden-ingiltereye-huawei-baskisi

Ekran altı kamera teknolojisi Huawei ile gelecek

Önümüzdeki dönemde birçok şirketin telefonlarında yavaş yavaş görmeyi beklediğimiz bu teknolojiyi resmi olarak kullanacak ilk şirket Huawei olacak. Huawei dışında ekran altı kamera teknoloji üzerinde Samsung, OPPO ve Xiaomi gibi şirketler de çalışıyor olsa da bu teknolojiye sahip ilk model Huawei tarafından geliyor.

Geçen hafta Çin merkezli ekran üreticisi Visionox, dünyadaki ilk seri üretime geçecek ekran altı kamera teknolojisine hazır olduklarını duyurmuştu. Visionox’in bu duyurusu ise kesin olmamakla birlikte Huawei için seri üretime geçtiğini düşündürüyor. Huawei’in bu teknolojiyi ise orta segmente ait bir telefona entegre edeceği tahmin ediliyor. Yine de bu tarz teknolojiler hala ilk aşamada oldukları için ön kamera performansını da olumsuz etkileyecek deniyor.

Bütçe dostu Huawei MediaPad C3 sızıntısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz