İç mekan hava kalitesini iyileştirmenin akıllı yolları

0
480 Okunma

İç mekanlarda hava kalitesinin yüksek olması çok önemlidir. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve astım hastaları kirli havaya karşı daha hassastır. Kötü havanın bulunduğu iç mekanların sağlık üzerinde bir çok olumsuz etkisi görülmektedir. Bir hava temizleyici yardımıyla, iç mekan hava kalitenizi anında başarılı bir şekilde iyileştirebilirsiniz.

Ancak, piyasadaki hava temizleyiciler bazen çok pahalı olabiliyor. Bu içeriğimizde, iç mekan hava kalitesini kendi imkanlarınızla iyileştirmenin akıllı yollarını listeledik.

Sık sık pencereleri açın

ic-mekan-hava-kalitesini-iyilestirmenin-akilli-yollari-1

İç hava kalitesini iyileştirmenin temiz havayı içeri almaktan başka en iyi ve en ucuz yolu ne olabilir? Pencerelerinizi açtığınızda havanın dolaşmasına izin veriyorsunuz. Olan, oksijenin içeri girmesine ve iç mekan hava kirleticilerinin dışarı çıkmasına izin vermenizdir. Bu aynı zamanda temizlik yaparken neden pencerelerinizi açmanız gerektiğini de açıklar. Temizlik ürünleri kimyasal yüklü olma eğilimindedir ve pencerelerinizi açık tutmak bu toksinleri solumanızı engeller. Ayrıca evinizdeki nemin azalmasına yardımcı olarak küf oluşumunu engeller.

Mutfak havalandırmasını iyileştirin

ic-mekan-hava-kalitesini-iyilestirmenin-akilli-yollari-2

Mutfağınız muhtemelen evinizin kalbidir. Ama bunun da büyük bir iç mekan kirliliği kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle gaz sobası ile yemek pişirmek, yüksek düzeyde kirletici salabilir ve hatta daha temiz elektrikli ocaklar, üzerlerinde yemek pişirirken duman ve parçacıklar üretecektir. Mutfak havalandırmasını iyileştirmek için bu hızlı ipuçlarını deneyin. 

  • Davlumbaz fanınızı verimli kullanın. Bir sigara tavanız varken davlumbazın fanını açmayın. Yemeğinize başladığınızda açmayı alışkanlık haline getirin.
  • Bir pencere açın. Biraz ekstra havalandırmaya ihtiyacınız varsa, yemek pişirirken bir pencere açın. Biraz daha havalandırma istiyorsanız, mutfaktaki havayı emmek için pencerede bir vantilatör kullanın. 
  • Bir hava temizleyici kullanın.  Kaliteli bir HEPA dereceli hava filtresi, havadaki partiküllerin %99’una kadarını giderir. Taşınabilir bir hava temizleyici, mutfak ve evin çevresi için akıllı bir yatırımdır. 

Ev temizliği için bir rutin oluşturun

ic-mekan-hava-kalitesini-iyilestirmenin-akilli-yollari-3

Temiz tutmak için zaman ayırmazsanız, eviniz için hava temizleme ekipmanına yatırım yapmak pek iyi olmaz. Sonunda evcil hayvan tüyü, toz ve kimyasal kalıntılar gibi alerjenler evinizin zeminlerine, halılarınıza, döşemelere ve diğer yüzeylere yerleşecektir.

Bunun çözümü sadece eski moda temizliktir. İyi bir elektrikli süpürge ve yumuşak temizleme solüsyonları kullanarak yerleri düzenli olarak süpürüp paspasladığınızdan emin olun. Döşemeli mobilya ve perdeleri de vakumladığınızdan emin olun. Ev temizliği için düzenli bir rutin oluşturmak, kirleticileri evinizden ve havadan uzaklaştıracaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz