BMW ve MIT illk 3D baskılı şişme malzemeyi üretti

1
205 Okunma
BMW ve MIT'in ürermiş olduğu Dünyanın ilk 3D baskılı şişme malzemesi

BMW ve MIT arasındaki bir işbirliği sonucunda, komutlar ile üzerindeki şeklini ve sertliğini değiştirebilen 3D baskılı şişme malzeme üretildi. Malzemenin özelleştirilebilir ve çok işlevli olma özelliğine sahip olmasından dolayı, araç iç tasarımında kullanılması düşünülüyor.

Geleceğin otomobili gerçekten özerkse, o zaman onların içlerindeki biçim ve işlevlerde radikal bir kaymaya tanık olmak üzereyiz. Tekerleklere, pedallara ve öne bakan koltuklara gerek kalmadan, tek bir düğmeye dokunarak farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı şekillerde yer alan koltuklara ve bölmelere doğru ilerliyor olabiliriz.

BMW ve MIT birlikte ürettikleri 3D baskılı şişme malzemeyi araçların iç dizaynında kullanmayı düşünüyor

İki yıllık bir işbirliğinden sonra, BMW ve MIT kısa bir süre önce, yeni bir baskılı şişme malzeme sundu. Bu malzeme saniyeler içinde şekil ve sertliklerini değiştirebilen yazdırılabilir balonlara benzer nesneler oluşturulabilir özellikte. Bu malzemenin üretimi için MIT, hızlı sıvı baskı ve yumuşak robotik gibi teknolojileri kullanmaya başladı.

Bu türden şişirilebilir malzemelerin hazırlanması, önceden karmaşık elektromekanik cihazlara veya gelişmiş kalıplama tekniklerine ihtiyaç duymaktaydı. Ancak şimdi bu “sıvı baskılı pnömatikler”, silikonda basit 3D baskı ile üretilebilir.

3D baskılı şişme malzeme

Araştırmacılara göre,  örnek şişme nesneler; yedi bağımsız bölmesinden herhangi birinde hava basıncını manipüle ederek herhangi bir boyut veya şekle göre özelleştirilebilir.

BMW Brand Vision’un başkanı Martina Starke, geleceğin otomobilini herhangi bir şekle kilitlemeye gerek olmadığını belirtti. BMW başkanın sözleri ve bu uyarlanabilir malzeme teknolojisi; uyarlanabilir insan konforu, yastıklama ve darbe performansı için dönüştürülebilir yüzeylerin geleceğine işaret ediyor.

1 Yorum

  1. Pembeliler, sizi çok sevdim! Haberleriniz gayet güzel! Chip Online’dan da, Shift Delete’ten de daha iyisiniz. Bundan sonra bu siteyi de mutlaka gözden geçireceğim. Başarılar dilerim…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz