Influencerlar artık ek vergiye tabi tutulacak!

0
219 Okunma
Youtuber vlogging about new app

Bir süredir internet üzerinden elde edilen gelirler hakkında çeşitli vergi düzenlemeleri yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde YouTube içerik üreticilerinin geçmiş borçları sebebi ile ciddi cezalar haber oldu. Şimdi yeni vergi haberi Influencer’lar için geldi. Artık Influencer’lar ek vergi ödeyecek. 

İnfluencer olmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat

Influencer’lara ek vergi zorunluluğu Resmi Gazate’de yerini aldı

İnternetten para kazanmanın bir yolu da sosyal medya ve YouTube aracılığı ile Influencer olmaktan geçiyor. Özellikle sosyal medya tarafında artık bir meslek haline gelen Influencer’lık artık ek vergi ödeyecek. Resmi Gazete‘de konu ile ilgili 16 Şubat tarihinde bir madde yayınlandı. Karara göre; 1 Mart 2021’den itibaren reklam hizmeti alımlarında 10’da 3 oranında KDV tevkifatı (kesinti) yapılacak. Yani fatura kesilen şirket fatura tutarının toplam KDV’sinin 3/10’luk kısmını ödeyecek. “Reklam içeriği”, “sponsorlu” ya da “ürün tanıtımı” gibi bilgilendirmelerle paylaşılması gereken reklam içeriklerinden elde edilen gelirler, artık 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na tabii.

Influencer resmi gazete

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan bu maddeler sadece Influencer’ları değil reklam verenleri ve ajansları da doğrudan ilgilendiriyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz