Instagram Canlı Odalar özelliği ile gündemde

0
162 Okunma
Canlı odalar

Pandemi, evde daha fazla vakit geçirmemize ve sosyal medya platformlarını daha aktif kullanmamıza neden oldu. Bu dönemde ortaya çıkan Clubhouse uygulaması kullanıcıların dikkatlerini çekti. Sesli sohbet yapmaya imkan tanıyan bu platform, diğer sosyal medyalara yeni bir alan oluşturdu. Bu konuda atılan adımlardan bir tanesi de Instagram Canlı Odalar özelliği oldu.

Clubhouse yeni özelliklere kapı açtı! Instagram Canlı Odalar özelliği geldi

Canlı odalar

Instagram canlı yayın özelliği uzun süredir hayatımızda yer alıyor. Hatta pandemi döneminde birçok ünlü ve konuşmacı canlı yayınlar üzerinden hayranları ile buluştu. Canlı yayın sırasında hesap sahibi bir kişi ekleyerek canlı oturumlar gerçekleştiriyordu. Şimdi bu özellik genişletilerek Canlı Odalar özelliğine dönüştü. Yeni özellik ile kuracağınız odalara 4 farklı kullanıcı ekleyebileceksiniz. 

Canlı Odalar özelliği nasıl kullanılır?

Uygulamayı açtıktan sonra ekranı sola kaydırarak kamera bölümüne geçiş sağlıyorsunuz. Buradan canlı kamera seçeneğini tıklayarak bir başlık belirleyeceksiniz. Daha sonra oda simgesine tıklayarak misafirlerinizi odaya ekleyebileceksiniz.

Clubhouse, sosyal medya uygulamalarının farklı gelişmeler getirmesine sebep oldu. Yakın zamanda gündeme gelen Twitter Spaces özelliğiyle benzer atılımlarda bulunmuştu. Instagram tarafında da özelliğin geliştirilerek çoklu kişiye ulaştırılacağı söylentiler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz