Instagram canlı yayınlar özelliği için yeni bir adım atıyor

0
427 Okunma
Instagram canlı yayınlar özelliği

Instagram canlı yayın özelliğini ilk olarak 2016 yılında başlatılmış olmasına rağmen hikayeler özelliği kadar sükse yaratmamıştı. Bu nedenle olacaktır ki Instagram da canlı yayınlar özelliğini ”hikayeler” özelliği kadar geliştirmedi. Corona virüsü sebebiyle insanların sosyal medya uygulamalarına akın etmesinden etkilenen Instagram, canlı yayın özelliğinin yüzde 70 oranında kullanımının artış gösterdiğini bu nedenle yeni özellikler eklemesi gerektiğine karar verdi.

Instagram canlı yayınlar özelliği

Instagram canlı yayınlar özelliği için yeni düzenleme yapıyor

İlk paragrafta da söylediğimiz gibi Instagram canlı yayınlar özelliğinin kullanımının artmasıyla onları kaydetmeyi kolay hale getirecek hamleyi yapıyor. Normalde bir canlı yayın yaptığınızda onu kaydetmeyi unutursanız canlı yayınınız çöpe gidiyordu ancak yeni getirelen düzenleme ile artık kaydetmek daha kolay hale gelecek.

Bu nasıl olacak peki? Canlı yayını yaptıktan sonra kaydetmeyi unutsanız bile platformun yerleşik özelliği olan IGTV’ye kaydedilebilecek. Bu sayede kaydetmeyi unuttuğunuz canlı yayınlarınızı takipçilerinizle kolay bir şekilde paylaşma imkanına kavuşmuş olacaksınız.

Bu sayede Instagram kısa bir süre önce, insanların bitmiş canlı akışlarını doğrudan IGTV’ye yüklemelerine izin veren bir düğmeyi test ettiği ortaya çıkmış olur.. Bu düğmeyle, videolarının bir önizlemesini yayınlarına ve profillerine paylaşmayı da seçebiliyorlar. Yorumlar ve soru etiketleri IGTV’ye taşınmıyor.

Kullanıcıların hoşuna gidecek bu özellik yakın zaman içinde son kullanıcıya ulaşabilir gibi duruyor. 

Popüler Instagram akımına Prada’da katılıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz