Instagram çocuklara özel “Kids” paketi üzerinde çalışıyor

0
308 Okunma
Instagram

Günümüzde teknolojiden ve özellikle sosyal medyadan çocuklarımızı uzak tutmak neredeyse imkansız. Bu sebeple sosyal medya devleri çocuklar için daha güvenilir ortamlar oluşturmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde DM tarafında tedbirler alan Instagram, bu kez yeni bir sürüm çalışması ile gündemde. İşte çocuklara özel Instagram Kids hakkındaki detaylar.

Instagram Kids ile çocuklar daha güvenli sosyal medya kullanacak

Kids

Aslında Fecabook’un Kids adında bir sürümü vr. Bu sürüm 2017 yılında 6 ve 12 yaş arasındaki çocukların sosyal platformu olarak geçiyor. Messenger şeklinde tasarlanan program, çocukların sağlığı için kaldırılması gerektiği sorunu ile karşılaştı. Fakat Mark Zuckerberg uygulamadan vazgeçmedi. Daha sonra uygulamada yaşanan bir hata sebebi ile çocuklar birçok yabancı ile sohbet edebildiği gruplara dahil oldu.

Instagram’a güvenliği arttıracak yeni bir özellik geliyor

Gelişmeler bu şekilde devam ederken, Adam Mosseri bir açıklamasında Instagram tarafında çocukların güvende kalacağı ve ebeveynlerin şeffaflığının sağlanacağı bir platform üzerinde çalıştığı haberi geldi. Daha sonra Facebook sözcüsü Joe Osborne;

“Şu anda ebeveynler için pek fazla seçenek yok. Bu nedenle, Messenger Kids‘te yaptığımız gibi; ebeveynler tarafından yönetilen, çocuklara uygun ek ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. Çocukların arkadaşlarına ayak uydurmasına; yeni hobileri ve ilgi alanlarını keşfetmesine ve daha fazlasını keşfetmesine yardımcı olmak için Instagram’a ebeveyn kontrollü bir deneyim getirmeyi araştırıyoruz.”

Şeklinde açıklama yaptı. Instagram konu ile ilgili bir blog paylaşımında bulundu. Yayınlanan yazı da kullanıcıların daha doğrusu genç kullanıcıların güvenliği için çeşitli çalışmalar yaptığını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz