Twitter Türkiye temsilcisi için harekete geçti

0
224 Okunma
Twitter

7253 sayılı kanun ile yapılan değişiklikler kapsamında; Türkiye’de faaliyet gösteren ve günlük ziyaretçi sayısı 1 milyondan fazla olan platformlar için temsilci atama zorunluluğu getirildi. Halk arasında sosyal medya yasası olarak bilinen bu konu ile ilgili Twitter herhangi bir girişimde bulunmamıştı. Twitter sonunda bir adım atarak Türkiye ofisi için görüşmelere başladı.

Twitter Türkiye ofisi açılacak

twitter sesli DM, sesli DM,

Tüm sosyal platformları yasa gereği ofis açmış ve temsilci belirlemiştir. Fakat Twitter tarafında herhangi bir hareketlenme yoktu. Hal böyle olunca yasa gereği iki kere para cezası alan Twitter için “Bant genişliğinin yüzde 50 oranında azaltılması” bekleniyordu. Kullanıcıları tedirgin eden durum ile ilgili Twitter’dan ilk adım haberi geldi. Twitter, Türkiye ofisi için görüşmelere başladı. Henüz ofisin açılıp açılmayacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Fakat edinilen bilgilere göre Twitter yakın zaman da bir temsilci atayacak.

twitter

Peki Twitter beklenen gibi temsilci atamazsa bizi nasıl bir süreç bekliyor? Yasanın şartları oldukça açık. Temsilci atamayan sosyal medya kanalları kademeli olarak bant daraltılmasına maruz kalacak. Bu konu da 3. aşamaya gelen Twitter; temsilci atamazsa bant genişliği yüzde 50 oranında azalacak. Eğer temsilci konusunda hala bir adım atılmazsa son seviye; kanalın bant genişliğinin yüzde 90 daraltılması.

Twitter’dan iPhone kullanıcılarına yeni özellik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz