Instagram DM üzerinden yapılan tacizlere son verecek

0
140 Okunma

Irkçı söylemler ve taciz mesajlarının önüne geçmeyi hedefleyen Instagram, kötü niyetli hesapların DM özelliği kullanmasını yasaklayacak. Yorumlar üzerinde filtreleme sistemi kullanan platform, artık Doğrudan Mesaj üzerinde de benzer bir filtreleme kullanacak. Tehdit ve tacizlerin önüne geçmesi beklenen yeni özellik ile daha güvenli bir ortam oluşturulması hedefleniyor.

Instagram DM mesajlara kısıtlama getiriyor

Kullanıcı sayısı fazla olan Instagram, uygulama güvenliğini arttırmak için çeşitli güncellemeler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık‘ta meydana gelen olay sonucu DM bölümüne de yeni özellikler getirdi. Irkçı, tehdit ve taciz içeren mesajlar gönderen hesaplar artık kalıcı olarak DM özelliği kullanamayacak. Sosyal medya platformu geçmişte de hakkında taciz bildirilen hesapların kısa süreli DM özelliği kullanmasını yasaklıyordu. Son yaşanan olaylar ile birlikte özellik artık daha da geliştirildi. Bir blog hesabı üzerinden duyurulan bu yeni özellik zorbalığın kolay tespit edilmesini sağlayacak.

Yeni özelliğin bildirildiği blog yazısında, “Mesajlaşma kısıtlamalarımızı aşmak için oluşturulan yeni hesapları devre dışı bırakacağız. Aynı zamanda yalnızca kötüye kullanım amaçlı mesajlar göndermek için oluşturulmuş hesapları da devre dışı bırakmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Instagram yeni bir özellik daha getiriyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz