Instagram Lite depolama sorunlarına çözüm olacak

0
155 Okunma
Instagram Lite

İlk duyumlarını 2018 yılında aldığımız Lite uygulaması birçok telefonun depolama sorununa çare oluyor. Instagram Lite için bugün 170 ayrı ülkede strart verildi. Sadece 2 MB alan kaplayan yeni Lite sürümü ile gelişmekte olan ülkeleri hedef alınıyor.

Instagram Lite ile aynı özellikler daha küçük boyutta

Instagram Lite

Şimdilik ABD dahil olmak üzere 170 ülkede kullanıma sunulan Lite versiyonu, temel uygulamasını aksine oldukça küçük bir yer kaplıyor. Uygulama henüz sadece Google Play tarafından erişilebilir durumunda. iOS tarafına ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor. Özelliklere baktığımızda birkaç eksiklik göze çarpıyor. Instagram Lite ile mağaza özelliğini kullanamayacaksınız. Birçok filtre GİF gibi arttırılmış gerçeklik destekli bazı özelliklerde bu uygulamada desteklenmiyor. Ayrıca karanlık mod gibi özellikler de bu uygulama da aktif değil. Açıklanan özelliklerin arasında uçtan uca şifreleme özelliğinin de olmayacağı yer alıyor. Fakat bu özelliklerin bazıları ilerleyen zamanlarda kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor.

Instagram Hikayeler yeni bir özelliğe hazırlanıyor

Akışı, hikayeleri kolaylıkla takip edebileceğiniz bu uygulama içerik üretmekten çok içerik takip etmek isteyen kullanıcıları hedef aldığı anlaşılıyor. Örneğin; Instagram Lite ile reels videoları izleyebileceksiniz fakat bu videoları çekmeniz mümkün olmayacak.

Lite versiyonunun ülkemizde ne zaman kullanılmaya başlayacağı hakkında henüz bilgi yer almıyor. Fakat Uygulamanın Google Play’deki sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz