Instagram Hikayeler yeni bir özelliğe hazırlanıyor

0
204 Okunma
Instagram hikayeler

Instagram, Hikayeler bölümü için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Özellikle işitme engeli kullanıcılar için geliştirilecek bu özellik erişilebilirliği arttırması bekleniyor. Instagram Hikayeler Altyazı çıkartması üzerinde çalışıyor.

Instagram Lite depolama sorunlarına çözüm olacak

Instagram Hikayeler Altyazı desteğine kavuşuyor

Instagram hikayeler

Instragram benzer bir uygulamayı geçtiğimiz yıl Threads uygulaması için yayınlamıştı. Bu özellik paylaştığınız videolar için otomatik altyazı desteği veriyordu. İstediğiniz takdirde otomatik oluşturulan metni düzenleyebiliyor ve özelleştirebiliyordunuz. Benzer özellik bu kez de Instagram Hikayeler kısmında karşımıza çıktı.

Matt Navarra tarafından fark edilen bu özellik, Twitter üzerinden paylaşıldı. Hikayeler kısmında içerik paylaşan Navarra, çıkartmalar simgesine dokunarak Altyazı isimli bir fonksiyonun test edildiğini ortaya çıkardı. Şimdilik dört farklı yazı tipi özelleştirmesi yapılabilen altyazı, aynı zamanda renk seçimine de izin veriyor. Şimdilik kısıtlı sayının kullandığı özellik için atılan tweete buradan görüntüleyebilirsiniz.

Herkes tarafından kullanılamayan bu özellik, halka açık bir şekilde test edilmiyor. Fakat kısa zamanda tüm kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor. Özellikle işitme engelli kullanıcılar için erişilebilirliği arttıracak özellik şimdiden olumlu tepkiler almaya başladı. Sadece işitme engelliler için değil aynı zaman da farklı dilde ki içerik üreticiler için de bu özellik oldukça kullanışlı olacak.

Instagram Hikayeler için bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ve nasıl özelleştirmeler sunacağı henüz kesin değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz