Instagram QR kodu nasıl oluşturulur?

0
501 Okunma
Instagram QR kodu nasıl oluşturulur?

Sosyal medya platformu Instagram, kullanıcı etkileşimlerini arttırmanın birçok pratik yolunu sunuyor. Yeni arkadaşlar edinme ve takipleşme hızını arttırma odaklı QR kodu özelliği de bunlardan bir tanesi. Yeni birini eklemek istiyorsanız kullanıcı adı ile uğraşmadan sadece bu kodu taratarak arkadaş olmanız mümkün. Peki QR kodu nasıl oluşturulur? İşte sorunun cevabı.

Adım adım Instagram QR kodu nasıl oluşturulur?

Instagram QR kodu nasıl oluşturulur?

2020 yılında hayatımıza giren Instagram QR kod özelliği kullanıcılar için oldukça pratik bir takipleşme sunuyor. Instagram profilleri çoğu zaman anlamlı ifadeler içermeyebilir. Kendi isminizin alınmış olmasından ötürü eklediğiniz noktalama işaretleri ve rakamlar profilleri ifade etmeyi güçleştiriyor. Hal böyle olunca QR kodun önemi de arttı. Çünkü bu kod sayesinde kullanıcı adı bilgileriniz olmadan takipleşmeniz mümkün. Fakat öncelikle bir kod oluşturmanız gerekiyor. İşte adımlar.

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinize tıklayın.
  2. Sağ üst köşede yer alan üç çizgi (Seçenekler) simgesine tıklayın.
  3. Açılan ekran da “QR Kodu” seçeneğine tıklayın.
  4. Buradan QR kodunuzu oluşturabilirsiniz. Bu kod size özeldir ve istediğiniz şekilde kodu özelleştirmeniz mümkün.

Özelleştirme ayarları için; sayfanın üst kısmında yer alan “İfade simgesi, Selfie yada Renk” seçeneğine tıklayın. Buradan da anlaşılacağı gibi 3 farklı alternatifiniz var. Selfie, Renk, İfade Simgesi. Özelleştirmenizi gerçekleştirdikten sonra QR kodunuzu kullanabilirsiniz.

QR kod dolandırıcılığı artıyor; İşte dikkat etmeniz gerekenler

Bu alan da sadece QR kodu oluşturma değil aynı zaman da tarama da yapmanız mümkün. Eğer bir arkadaşınızı QR kod aracılığı ile takip etmek istiyorsanız adımları takip edip kod oluşturma ekranına geldikten sonra alt kısımda yer alan “QR Kodunu Tara” kısmından kod taraması yapabilirsiniz. Eğer arkadaşınız yanınızda değilse galeriye kaydettiğiniz kodu taratarak aynı işlemi yapmanız mümkün.

Instagram’ın pratik seçeneklerinden biri olan kod ile takipleşme işte bu kadar kolay. Siz yeni kişilerle takipleşirken hangi yöntemi tercih ediyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz