Instagram Reels nasıl çekilir?

0
7.179 Okunma
Instagram Reels

Instagram şüphesiz dünya genelinde en çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarından biri. Yakın zamanda eklenen yeni Reels özelliği sayesinde popülerliğini daha çok artıran uygulama, böylelikle birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı. Peki bu kadar popüler olan Instagram Reels videoları nasıl çekilir? Bu sorunun cevabı tüm ayrıntılarıyla haberimizde…

Instagram Reels

Instagram Reels Nedir?

Reels özelliği sayesinde, kısa videolar halinde paylaşım yapılmasına olanak sağlayan Instagram’ın, TikTok’a rakip olduğunu bilmeyen yoktur. Bu akıllıca hareketten sonra Instagram, milyonlarca yeni kullanıcı kazandı.

Instagram’ın Reels özelliği ile birlikte kullanıcıların herhangi bir eklenti indirmelerine gerek kalmadan 15 saniyelik videolar çekmeleri ve birleştirmeleri mümkün hale geldi. Ayrıca çekilen videolara, farklı efektler ve istenilen şarkıların eklenmesi de basitleşti.

Peki Instagram Reels nasıl kullanılır?

İlk olarak Instagram hesaplarınıza giriş yaptıktan sonra, profil kısmına giderek fotoğrafların üstünde yer alan video simgesine basmanız gerekiyor. Açılan sayfa üzerinde Reels seçeneğine tıklandıktan sonra, kayıt tuşuna basıp video çekimine başlayabilirsiniz. Ayrıca video çekerken ses tuşuna basarak, çıkan liste üzerinden şarkı ya da ses ekleyebilme seçeneğine de erişmeniz mümkün.

Ekrana çıkan hız tuşuna basarak videonun yavaş ya da hızlı akmasını da ayarlanabilirsiniz. Tüm bunların yanında istediğiniz efektleri, çekilen videoların üzerine ekleyebilirsiniz. AR efektleri alternatifi ile dilediğiniz efektleri de kullanmanız mümkün. Son olarak videoya bir kapak fotoğrafı seçip Reels videonuzu takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz..

Beyonce, Ivy Park x Adidas koleksiyonunu Instagram’dan duyurdu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz