Instagram, Reels süresini 90 saniyeye uzattı

0
182 Okunma
instagram-reels-suresini-90-saniyeye-uzatti

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların kısa videolarını paylaştığı Reels’e yeni özellikler eklemeye devam ediyor. TikTok videoları ile benzer özelliklere sahip olan Instagram Reels’in süresi bir kez daha uzatıldı. Şu anda Reels bölümünde 15, 30 ve 60 saniyelik videolar paylaşılmasına izin veren şirket süreyi 90 saniyeye çıkardı.

Instagram Reels süresini 30 saniye daha uzattı

Reels özelliği sayesinde popülerliğini daha çok artıran uygulama Reels’i ilk olarak 2020’de piyasaya sürdü.O zamandan beri firma, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni özellikler ekledi. Instagram Reels piyasaya sürüldüğünde, kısa videolar sadece 15 saniye uzunluğundaydı. Şirket önceden TikTok özelliğine benzer şekilde 15 saniye, 30 saniye ve 60 saniye uzunluğunda Reels kaydetme seçeneği sunuyordu.

instagram-reels-suresini-90-saniyeye-uzatti-1

Ancak, bugün bir Twitter sızıntısı, Instagram’ın Reels uzunluğunu 90 saniyeye çıkardığını belirten bir tweet ile yeni özellikleri sızdırdı. Böylece Instagram Reels süresi 90 saniye yani 1,5 dakikaya çıktı. Şirket tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bir sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan ekran görüntüsü yeni özelliği doğruladı.

Yılın başlarında Alessandro Paluzzi, Instagram’ın Reels için 90 saniyelik bir seçeneği test ettiğini ancak kullanıma sunmak için belirli bir tarihi açıklamadığını bildirmişti. Bu gerçekleşirse, kullanıcılar daha uzun Reels videoları oluşturabilecek ve bu da kısa videolarını daha ilginç hale getirmelerine ve daha fazla içerik içermelerine yardımcı olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz