Instagram’da ve Facebook’ta şaşırtan emoji yasağı

0
711 Okunma
emoji yasağı

Facebook, Instagram’ı satın aldıktan sonra şirket içi verdiği kararları Instagram için de uygulayabiliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen emoji yasağı ise oldukça şaşırttı.

Milyarlık kullanıcı sayılarıyla en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformları alınan kararlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda değerlendirilebilecek olan yasak ise kullanıcıları şaşırttı. Gençler üzerinde etkisi olacağı düşünülen şeyleri engelleme üzerine aldığı kararlar ile gündeme gelen Facebook, geçenlerde Instagram için estetik özendiren filtrelerin kaldırılmasıyla konuşulmuştu. Ancak şimdi yine benzer bir sebepten dolayı emoji yasağı geldi.

emoji yasağı

Emoji yasağı kapsamında yasaklanan emojiler

Gençler üzerinde olumsuz etkisi olmaması adına atılan bu adım ile beraber artık cinsel çağrışımı bulunan emojiler bu iki platformda kullanılamayacak. Patlıcan ve şeftali gibi emojiler bu kapsamda yasaklanan emojiler arasında yer alıyor. Elbette bu emojilerin yalnızca metinlerde kullanımı değil aynı zamanda fotoğraflarda söz konusu çağırışımı yapacak şekilde kullanılması da yasaklanmış durumda.

Eğer bu emojiler ile paylaşım yaparsanız, yaptığınız paylaşım ilk etapta siliniyor olacak. Ancak bu paylaşımları ısrarla yapmaya devam ederseniz hesabınızın kapatılması ile bile sonuçlanabilir. Yasağın tam olarak nasıl ilerleyeceği konusu hala karmaşıkken, yalnızca patlıcan ve şeftali değil aynı zamanda su damlacıkları emojisi de yasaklı emojiler arasında yer alıyor.

Instagram’a filtre yasağı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz