Instagram ve Threads siyasi içerikleri sınırlandırıyor mu?

0
628 Okunma
Instagram ve Threads

Instagram ve Threads platformları, kullanıcıların siyasi içerikleri zaman tünellerinde sınırlayabilmesi için yeni bir seçenek sunuyor. Bu özellik, Meta’nın bu yılın başlarında duyurduğu ve şimdi her iki platformda kullanıcılara sunulan bir yenilik. Gelin bu siyasi içeriğin kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceğini ve bu yeni geçişin nasıl çalıştığına dair detayları ele alalım.

Instagram ve Threads uygulamaları için yeni dönem başlıyor!

Meta’nın bu hamlesi, kullanıcıların platformlarda siyasi içeriği kontrol etmelerine olanak tanıyan bir adım olarak görülüyor. Yeni geçiş, kullanıcıların takip etmedikleri hesaplardan gelen siyasi içerikleri tespit ederek proaktif olarak bu tür içerikleri önermeyi durduracak. Varsayılan olarak etkin olan bu özellik, kullanıcılara zaman tünellerinde yalnızca takip ettikleri hesaplardan gelen siyasi içerikleri gösterecek.

Instagram ve Threads

Ancak, kullanıcılar istedikleri takdirde bu seçeneği manuel olarak devre dışı bırakabilecekler. Bu durumda Instagram ve Threads, tüm hesaplardan siyasi içerikleri zaman tünelinde gösterebilecek. Bu da kullanıcılara kendi tercihlerine göre içerik deneyimini özelleştirme esnekliği sağlamış olacak. Ayrıca, Meta sözcüsünün açıklamasına göre, bu yeni geçişin tüm kullanıcılara sunulmasıyla ilgili belirli bir coğrafi sınırlama bulunmamakla birlikte, bu özelliğin hangi bölgelerde kullanılabileceği de henüz net değil.

Bu yeni özellik nasıl etkinleştiriliyor?

Eğer siz de Instagram veya Threads hesaplarınızda bu yeni özelliği kullanmak istiyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz:

  • İlgili uygulamayı açın (Instagram veya Threads).
  • Hesap Ayarları menüsüne gidin.
  • Önerilen İçerik seçeneğini bulun.
  • Siyasi İçerik seçeneğini etkinleştirin (varsa).

Bu adımları takip ettikten sonra, platformlar size sınırlı veya geniş bir siyasi içerik deneyimi sunacaktır.

 

Instagram Threads

Son olarak, Instagram ve Threads’in son sürümlerinin yüklü olduğundan emin olmalısınız, çünkü bu özellikler en güncel sürümlerde mevcut olacak. Bu güncellemelerle birlikte, kullanıcılar siyasi içerikleri daha iyi kontrol edebilecek ve içerik deneyimlerini kişiselleştirebilecekler.

Siz bu değişiklik hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Göz atmak isteyeceğiniz diğer bir haberimiz:

Twitter’ın popüler özelliği artık Threads’de!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz