Instagram videolar için yeni bir özellik getirdi

0
169 Okunma

Sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılarını memnun edecek bir özellik yayınladı. Bir süredir beklenen video altyazı özelliği kullanıma sunuldu. Artık Instagram video artık otomatik altyazılar ile birlikte izlenecek.

Instagram videolara otomatik alt yazı özelliği geldi

Instagram otomatik altyazı özelliği

Sosyal medya platformu görsel içeriklere sahip olması nedeniyle işitme engelli kişiler rahatlıkla kullanabiliyor. Aynı rahatlık video seçenekleri için geçerli değildi. Artık video içerikler otomatik altyazılar ile izlenebilecek. Bu özellik sayesinde sadece işitme engelli kişiler değil sağlıklı kişiler de rahat edecek. Artık yabancı videoları izlerken otomatik oluşturulmuş altyazıları kullanabileceksiniz. Dileyen tüm kullanıcılar video içerisindeki ayarlardan özelliği açıp kapatabilecek. CEO Adam Mosseri yeni özelliği kendi Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Açıklama da özelliğin uzun süredir beklendiğini vurgulayan Mosseri; özelliğin detaylarına ve ekran görüntülerine yer verdi. yukarıda da bahsettiğimiz gibi özelliği video kısmındaki ayarlardan aktif ya da pasif hale getirebiliyorsunnuz. otomatik çeviri özelliği için toplam 17 dil bulunuyor. Bunlar; İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Portekizce, Almanca, Arapça, Rusça, Vietnamca,, Tayca, Hintçe, Tagalogca, Urduca, Endonezyaca, Malayca, Japonca ve Tükçe. 

Instagram’dan şaşırtan karar! Bir uygulama tarihe karıştı

Instagram IGTV artık desteklenmiyor

Video içerikleri tarafında yeni güncelleştirmelere giden platform; geçtiğimiz günlerde radikal bir karar ile IGTV desteğini çektiğini açıkladı. Normalde gönderi olarak 1 dakikadan uzun video içeriği paylaşılamıyordu. IGTV sayesinde bu süre 15 dakikaya kadar çıkartıldı. YouTube ile rekabet etmesi beklenen özellik artık desteklenmiyor. Ayrı bir uygulama olarak yer alan IGTV ise önümüzdeki günlerde uygulama marketlerinden kaldırılacak. Haberin detayları için buraya tıklayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz