Instagram yeni bir sahte gönderi ile gündemde

0
240 Okunma

Sosyal medya platformları her ne kadar birçok bilgiye hızlıca erişebileceğimiz alanlar haline gelse de sahte gönderiler ile de yanlış bilgilerin yayılmasına sebep olmaya devam ediyor. Dün ise birçok ünlü tarafından paylaşılan sahte Instagram gönderisi tekrar sahte gönderi tartışmalarını gündeme getirdi.

https://pembeteknoloji.com.tr/tek-cihazla-ipadinizi-imace-donusturun-19360/

Ünlülerin bile paylaştığı sahte Instagram gönderisi gündemde!

Geçtiğimiz yıllarda özellikle Facebook’ta birçok doğru olmayan bilgi kullanıcılar tarafından paylaşılarak gerçekmişçesine algılanabiliyordu. Daha sonra bu sahte gönderiler hızlıca paylaşılarak büyük kitlelere ulaşıyordu.

Fakat geçen zamanla ve sosyal medya kullanıcılarının biraz daha bilinçlenmesiyle birlikte, sosyal medyadaki sahte gönderiler anlaşılmaya başlanmıştı ve paylaşılarak daha fazla kitlelere ulaşılmasına sebep olunmuyordu.

Dün ise yeni bir sahte gönderi gündeme geldi. Akşam saatlerinde, Instagram’ın açtığı davalarda kullanıcıların fotoğraflarını izinsiz bir şekilde kullanabileceğine dair yeni bir kuraldan bahsedilen sahte Instagram gönderisi birçok ünlü tarafından paylaşıldı.

Ünlülerin paylaştığı sahte Instagram gönderisi gündemde! - ShiftDelete.Net

Yayılan sahte gönderide sosyal medya platformunun yeni yayın politikasında “Yayınladığınız her şey bugünden itibaren halka açık hale geliyor. Fakat sildiğiniz mesajlarınız ve fotoğraflarınız yeni politikaya dahil değil.” ibaresinin ve buna benzer yeni kuralların bulunduğu iddia ediliyordu. Bu durum kullanıcıların tepkisini çektiği için doğru olup olmadığı araştırılmadan birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Stresi yok eden nano kabarcıklar

PinkUsher ve Eva Longoria gibi birçok ünlünün de paylaştığı gönderi hızlı bir şekilde viral olarak büyük bir kitleye ulaştı. Instagram’ın olayı farketmesiyle birlikte şirketin Marka İletişim Müdürü Stephanie Otway “Bu yazı hiçbir gerçekliğe dayanmıyor. Dikkate almamanız gerektiğini belirtmek isteriz.” diyerek açıklama yaptı.

Sosyal medya platformunun yetkilileri tarafından gelen açıklamanın ardından bütün ünlüler gönderilerini kaldırdı. Bu tarz durumlara düşmemek için paylaşılan gönderilerin arka planını araştırmanızı tekrar hatırlatmak isteriz.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz