Instagram’ın yeni nesil origami sanatçıları!

0
937 Okunma
yeni nesil origami sanatcilari

Asırlık origami sanatına yeni bir bakış atmaya ne dersiniz? İşte Instagram’ın yeni nesil origami sanatçıları!

Yüzyıllardır çeşitli amaçlar için kullanılan origami yani kağıt katlama sanatı karşımıza daha çok Japon kültürü ile ilişkilendirilmiş şekilde çıkıyor. Günümüzde kağıtların yerini dijital ekranlar almış olsa da kağıt kullanımı hala çok yüksek. Bazı işlerimiz içinse hala kağıtlara başvuruyoruz. Peki çocukluğumuzda okulda bizlere öğretilen bu origami sanatının geleneksel temsilcileri ne durumda?

Instagram’ın yeni nesil origami sanatçıları

Instagram artık insanların, işlerini, sanatlarını ya da günlük olarak paylaşımlarını aktardıkları bir platform olarak karşımıza çıkıyor. İşte Instagram’da bu asırlık sanatı günümüz şartlarına uyarlayan sanatçılar bulunuyor. Sizler için Instagram’ın yeni nesil origami sanatçıları!

Fideli Sundqvist

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hope all of you will have an awsome Christmas! Holiday wishes from Fideli ☃️

Fideli Sundqvist (@fidelisundqvist)’in paylaştığı bir gönderi ()

Fideli’nin Instagram sayfası rengarenk. Kendisini görüntü yapımcısı ve kağıt sanatçısı olarak tanımlayan Fideli kağıtlara adeta can veriyor. Kağıtlara üç boyutlu nesneler boyutunu kazandıran yetenekli sanatçının eserlerini incelemek isterseniz yukarıda yer alan Instagram bağlantısına tıklayabilirsiniz.

yeni nesil origami sanatcilari-02
Soldaki kağıt baykuş Fideli Sundqvist- sağdaki kağıt gramafon Helen Friel

Helen Friel

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

As we approach the end of summer, some work for @mrporter_official last year. Summer in the Hamptons ⛱ Photography by @victoria_ling

Helen Friel (@helenfriel)’in paylaştığı bir gönderi ()

Helen Friel de kağıtları gerçekten harika kullanan eller arasında. Ürettiği eserler genellikle oyuncakları anımsatıyor ve asla kağıt gibi durmuyor. Gerçekçi kağıt çalışmalarıyla ve renkli eserleriyle Instagram’da yer edinen Friel kendisinin yaptığı işi kağıt mühendisliği olarak tanımlıyor.

Zaragami.origoza

Zaragami adlı Instagram sayfası ise daha çok origami sanatını figürler üzerinden icra ediyor. Profilde gezerken karşınıza turuncu giysisiyle kağıt bir buda çıkarken bir diğer satırda ejderha veyahut pespembe bir pelikan  çıkabilir. Yağlı boya resim tablolarına kolaj yöntemiyle origami eklemeleri yapan bu sayfa sizi rahatlatacak.

Şimdi ise listemizin en ilginç ismine geldik: Jackson’s Origami

Yaptığı origami eserlerinin geçirdiği yapılış süreçlerini bir dakikalık videolar ile bizlere aktaran Jackson, kağıtlarla adeta hamur gibi oynuyor ve ilginç eserler ortaya çıkartıyor. Daha çok kağıt büst olarak yorumlanabilecek çalışmalar yapan bu sanatçı kullandığı kağıtları öyle iyi seçiyor ki ortaya çıkan eserler arasında; ”bu acaba mermerden mi yapılmış, yoksa bu bronz mu, aa sanırım bu ahşap galiba” tepkilerini vermenize neden oluyor. İşte ondan birkaç eser:

yeni nesil origami sanatcilari

paperboyo

Burada saydığımız origami sanatçılarının en popülerlerinden birisi olan paperboyo, Instagram’da paylaştığı eserler ile gerçekten büyük beğeni topluyor. Daha çok siyah kağıt tasarımlarını günlük yaşama uyumlu hale getirerek eserler ortaya koyan sanatçı kendisini kağıt yaratıcısı olarak görüyor.

Listemizin sonuna geldik, eğer bu hesaplar hoşunuza gittiyse, sizler için bir de bonus origami yapımı videosu ekliyoruz, keyifli seyirler.

Bonus:

Katy Perry Instagram hesabından yeni şarkısını duyurdu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz