Instagram, YouTube benzeri bir forma kavuşuyor

0
158 Okunma
Instagram IGTV

Instagram bir süre önce sadece içerik paylaşılan bir platform olmaktan çıkıp Instagram Hikayeler ve IGTV özelliğini kazanarak video kısmına da giriş yaptı.

Elbette normalde de platform üzerinden video paylaşılıyordu ancak, Instagram Hikayeler, Snapchat’in kısa ve silinen videolarının bir benzeri olara karşımıza çıkmış ve kullanıcılar tarafından çok sevilmişti. Instagram üzerinden birkaç dakikalık kısa videolar ile kullanıcıların video çekmelerini sağlayan IGTV özelliği ise yeni formuna kavuşuyor.

IGTV özelliği daha çok fazla takipçili kullanıcıların kullandığı bir özellik olarak çıkıyor olsa da yine de Instagram bu özelliği geliştirmek ve YouTube benzeri bir forma kavuşturmak için yeni bir adım atıyor. Bu adım ile beraber artık kullanıcıların profiline girmek zorunda kalmadan IGTV paylaşımları izlenebiliyor olacak.

Instagram IGTV fonksiyonel bir hale geliyor

Normalde IGTV izlemek istiyorsanız, istediğiniz kişinin profiline girmek ve IGTV için ayrılmış bölüme tıklamanız gerekiyordu. Yeni bir video yüklendiğinde ise bildirim gelmiyor, sizin girip kontrol etmeniz gerekiyordu. Ancak yeni güncelleme ile yeni yüklenen IGTV videoları olduğunda eğer bildirimlerini açmışsanız bildirim alıyorsunuz. Bu tıpkı YouTube üzerinde eğer bir kullanıcı paylaşım yaptığında bildirim almak istiyorsanız, platformun bünyesindeki zil işaretine tıklamanız yeterli oluyordu, buna benziyor.

Bu özelliği aktif etmek ise oldukça kolay. IGTV’ye geldiğinizde ”bildirimleri aç” seçeceği bulunuyor olacak. Oraya tıkladığınızda artık istediğiniz kişinin IGTV videolarının bildirimlerini alacabileceksiniz. Bu sayede yapılan paylaşımlardan da uzak kalmayacaksınız.

Jennifer Aniston’ın gizli instagram hesabı itirafı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz