Instagram’da etkileşiminizi arttıracak 8 ipucu

0
183 Okunma
instagram-kotu-yorumlari-yapay-zeka-ile-engelleyecek

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram, popüler birçok özelliği ve kolay kullanımı ile her yaş grubundan insana hitap ediyor. Kişisel sayfalardan profesyonel hesaplara kadar birçok kategorinin bulunduğu platform, sosyal yaşantımızın büyük bir kısmını da elinde tutuyor. Arkadaşlık ilişkileri hatta alışverişler için bile artık tek merkez haline gelmiş durumda. Bu kadar yoğun kullanılan platformda yeterli etkileşimi alamamak ya da verimli kullanamadığınız oldu mu? İşte size Instagram’da etkileşiminizi arttıracak 8 ipucu.

Instagram’da etkileşiminizi arttıracak 8 ipucu

Hikayeler seçeneğini kullanmamak

Farklı çeşitlerde paylaşım yapabileceğiniz platformda en sık kullanılan alan Hikayeler kısmı. 24 saatlik özel fotoğraf ve videoların yer aldığı bu alan sizin ne kadar aktif olduğunuzu gösteriyor. Yeterince hikaye paylaşmayanların etkileşim oranları düşüyor. Yeni algoritmalar sebebi ile artık postların görünümüne bir düzenleme getirildi. Bu sebeple yeni bir post paylaştığınızda dahi bunu Hikayeler ile desteklemeniz gerekiyor.

Paylaşım aralıklarını doğru kullanamamak

Eğer etkileşimlerinizi arttırmak istiyorsanız paylaşım aralıklarınızı doğru belirlemeniz gerekiyor. Çok sık aralıklarla ya da çok uzun aralıklarla paylaşım yapmak takipçileriniz tarafından hoş karşılanmayacaktır.

Kalitesiz gönderilerden uzak durun

Sıklıkla içerik paylaşmak bazen yorucu olabilir. Yine de siz içeriklerinizin görüntü kalitesine dikkat edin. Görüntü kalitesi düşük ya da renk uyumsuzlukları bulunun bir sayfa olası takipçilerinizde engelleyecektir.

Bir tarzınız olsun!

Önünüze gelen her fotoğrafı profilinize eklemeyin. Dışardan güzel bir hesap görünmenin en güzel yolu belli ışık tonlarında içerikler üretebilmektir. Fotoğraflarınızı editleme konusunda benzer tonlamalardan faydalanmaya çalışın.

Sosyal medya devlerinden kadın istismarına karşı ortak adım!

 

Tek tip paylaşımlardan uzak durun

Bir tarzınız olabilir ya da sevdiğiniz tek bir şey için hesap açmış olabilirsiniz. Fakat sürekli aynı tür paylaşımlar yapmak takipçilerinize keyif vermeyecektir. En azından kullandığınız objeleri, fotoğraf açısını ya da içeriklerini değiştirmeye çalışın.

Yorumları cevapsız bırakmayın

Sizinle iletişime geçemeye çalışan insanları cevapsız bırakmayın. Fotoğrafınızın altına gelen yorumlara bir emoji ile bile olsa tepki verin. Takipçilerinize karşı duyarsız olmak Instagram’da etkileşimi düşürecektir.

Etiketleri kullanın

Daha fazla insana ulaşmak ve kendi hedef kitlenizdeki takipçileri edinmek istiyorsanız fotoğraf veya hikayelerde mutlaka etiket seçeneğini kullanın. Bu sayede arama kutusuna ilgili sözcüğü yazan kişileri hedefinize almış olursunuz.

Zamanlamaları iyi ayarlayın

Hesap sizin olabilir ama kafanıza estiği saatte paylaşım yapmayın. Sayfanızı uzaktan bir izleyin. Hangi saatlerde etkileşim daha fazla bunu bulmaya çalışın. Bu konuda attığınız hikayelerin ilk 10 dakika içindeki izlenme sayıları sizin için bir kestirme olabilir. Doğru saati bularak post paylaşımlarınızı o saat aralıklarına göre hazırlayın.

Instagram’da etkileşiminizi arttıracak 8 ipucunu sizlerle paylaştık. Siz etkileşimşerinizi arttırmak için hangi yollara başvuruyorsunuz ?

Bizi Instagram hesbından takip etmek için buraya tıklayabilirsinz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz