Instagram’dan gezilerinizi düzenleyecek yeni özellik: “Yakındaki popüler yerleri keşfet”

0
331 Okunma
Yakındaki popüler yerleri keşfet

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların yüzünü güldürecek yeni özellikler yayınlamaya devam ediyor. Bu kez Türkiye kullanıcıların da dahil edildiği yeni bir özellik haberi ile karşınızdayız. İşte size gezi rehberliği yapabilecek “Yakındaki popüler yerleri keşfet” özelliği.

Twitch, bağış yayınları için yeni bir isimle karşımızda: Twitch Charity

Instagram “Yakındaki popüler yerleri keşfet” ile gezi rehberiniz olacak

Instagram, tüm dünyada sosyal hayatın nabzını tutuyor. Özellikle gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi sevenlerin platformu olan Instagram; mekan önerileri ile gezilerinize tam eşlik edebilecek. Kullanıcıların çoğu herhangi bir yere gitmeden önce Instagram üzerinden aramalar yapıyor. Mekana dair video ve görsellere erişebildiğimiz platform artık daha fazlasını sunacak. Örneğin bulunduğunuz konumda etrafınızda yer alan popüler yerleri görebileceksiniz. Yakındaki popüler yerleri keşfet olarak isimlendirilen özellik; “Her bir konumda paylaşılan hikayeleri ve gönderileri görmek için haritaya göz at” açıklaması ile destekleniyor. Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere bulunduğunuz konumdaki önemli yerleri artık liste halinde görmeniz mümkün olacak.

Instagram’ı adeta bir gezi rehberine çevirecek bu özellik Türkiye’de kullanıcılar için de aktif edildi. Peki bu özellik nasıl kullanılacak? Aslında çok basit. Instagram üzerinden herhangi bir konumu aramak için haritalardan faydalanıyoruz. Konum servisiniz açık olduğu için nerede olduğunuzu işaretleyen platform etrafınızdaki güzellikleri listeliyor. Harita açıldığında en üst kısımda “Bu bölgede ara” menüsünden artık herhangi bir konumu işaretleyerek o konumda yer alan; otel, park, bahçe, bar, kafe ve restoran gibi yerleri görebileceksiniz. Ayrıca seçtiğiniz herhangi bir mekan için herkese açık paylaşılan fotoğraf ve videolar ile bilgi edinmeniz mümkün olacak. Beğendiğiniz mekanları daha sonra incelemek için kaydetmeniz de mümkün. Bu sayede gezi rotanızı belirlerken Instagram aracılığı ile en iyi mekanları bulabileceksiniz.

Özellikle yaz aylarında sıkça kullanılacak “Yakındaki popüler yerleri keşfet” özelliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz