Netflix, reklamlı abonelik seçeneğinde içerikleri kısıtlayacak!

0
100 Okunma

Netflix bu yıl yaptığı değişimler ile yüksek oranda kullanıcı kaybetti. Fiyat politikası ve rakiplerin sunduğu teklifler sebebi ile azalan abone sayısı için yeni plan reklamlı abonelikler. Fakat bu abonelik sistemi beraberinde sadece reklamları getirmiyor. Aynı zaman da bazı içerikleri görmenize de engel olacak. İşte detaylar.

Instagram’dan gezilerinizi düzenleyecek yeni özellik: “Yakındaki popüler yerleri keşfet”

Netflix Reklamlı abonelikler ile uygun fiyata daha az hizmet sunacak

Netflix

Dijital yayın platformları birbirileri ile sadece içerik değil, fiyatlar konusunda da rekabet ediyor. Bu yıl sadece Netflix değil, Amazon Prime, Disney Plus ve HBO Max gibi farklı platformlar da var. Fiyatlar konusunda diğer platformlara göre oldukça yüksek meblağa ya ulaşan Netflix, yeni stratejiler ile kullanıcılarının gönlünü etme peşinde. Platform ile olarak ortak hesap kullanımına engel olmak için çeşitli adımlar attı. Bu konuda ki tedbirleri arttıran Netflix, geçtiğimiz günlerde bazı ülkeler için yeni bir özellik test etmeye başlayacağını duyurdu. Yeni özelliğe göre ev ekle seçeneği ile 3 farklı ev aynı hesabı kullanabilecek ve bunun için tam abonelik ücreti yerine daha cüzi bir miktar ödeyecek.

Şimdi ise gözler abonelik fiyatlarında. Zamlardan sonra kullanıcı kaybeden platform, yeni bir yol deniyor. Diğer platformlar tarafından ortaya atılan reklamlı abonelikler sistemi artık Netflix için de geçerli olacak. Alt yapı çalışmalarının sürdüğü konu ile ilgili Netflix’ten bir doğrulama geldi. Açıklanana göre reklamlı abonelik kullanan kişiler sadece reklam izlemek ile kalmayacak. Ayrıca bazı içeriklerden de mahrum bırakılacak. Henüz hangi içeriklerin bu abonelere kapatılacağı ile ilgili bilgi verilmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz