iOS 13.5 güncellemesi çıktı! Neler değişti?

0
229 Okunma
iOS 13.5 guncellemesi

Apple cihazlarını iOS 14’e hazırlayan yeni iOS 13.5 güncellemesi kullanıcılara sunuldu. Yalnızca iPhone’lar için değil aynı zamanda iPadOS 13.5 güncellemesi de aynı anda çıktı. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcıların aylardır beklediği özellik nihayet geliyor. İşte iOS 13.5 güncellemesi ile gelenler…

iOS 13.5 güncellemesi

iOS 13.5 güncellemesi ile gelenler

Corona virüsü salgını sebebiyle birçok kişi artık maske takmak zorunda kalıyor. En son iPhone modellerini kullanan kişiler ise maske takarken Face ID kullandığı için maskeli olan yüzler tanınmıyordu. Bunun yanında bu süreçte önce ekran yüzünüzü tanımaya çalışıyordu ve telefon ekranı açmak için birkaç saniye sizi bekletiyordu ve bundan sonra size şifre ekranını getiriyordu.

Söz konusu güncelleme ile bunun nihayet önüne geçildi. Artık kullanıcılar yüzlerinde maske varken telefonlarının ekranına baktıklarında iPhone bunu algılayarak hiç tanıma yapmaya çalışmadan şifre ekranını kullanıcıya sunacak.

iOS 13.5 güncellemesi

Telefonun güncelleme sayfasında bu olay şu şekilde güncellenmiş, ‘’Yüz maskesi takarken Face ID’li aygıtlarda kilit açma işlemi basitleştirilmiştir. Yüz maskesi takarken kilitli ekranın en altından yukarı kaydırdığınızda parola alanı otomatik olarak sunulur.’’ Kullanıcılardan aldığı geri dönüşler ile güncellemeye eklenen bu detay birçok iPhone kullanıcısını memnun edecek gibi duruyor.

Bunun dışında Face ID kolaylıkla, App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes ve Face ID ile girişi destekleyen diğer uygulamalardaki kimlik doğrulama sırasında da kullanılabilir duruma getirildi.

iOS 13.5 güncellemesi aynı zamanda Maruz Kalma Bildirimine yönelik de güncelleniyor. Bunun dışında bazı hata ve sorunları da bu güncelleme düzeltiyor. Yaklaşık olarak 331 MB’lık bir alan isteyen bu güncelleme yüz maskesi takan kullanıcıların parola ekranına erişimini hızlandırıyor. Bu güncelleme de yine hata düzeltmeleri ve başka iyileştirmeleri içeriyor.

 

iOS 14 çıkış tarihi ve beklenen özellikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz