iOS 13.7 güncellemesi geldi: İşte yeni özellikler

0
653 Okunma
iOS 13.7 güncellemesi

iOS 13.7 güncellemesi iPhone’lar için geldi. Yeni güncelleme bildiğiniz gibi iOS 14 için kullanıcıları yavaş yavaş hazırlıyor. Bu güncelleme özel olarak artık Covid-19 bildirimleriyle ilgili yeni kabiliyetler kazanıyor.

iOS 13.7 güncellemesi kullanımda

Apple, iOS 14 gelmeden önce iOS 13’ün son ana sürümünü piyasaya sürüyor. Güncellemeleri arasında iOS 13.7 COVID-19 için bir güncelleme de bulunuyor. Apple ve Google tarafından ortaklaşa geliştirilen Maruz Kalma Bildirimi API‘sı, iOS 13.5 ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

İlk etapta halk sağlığı yetkililerinin kullanımına sunulan bu uygulama kullanım alanını genişletiyor. iOS 13.7 güncellemesi ile birlikte kullanıcılarına corona virüs ile mücadele sürecinde bildirim almasına yönelik artık ek bir uygulamaya gerek kalmadı.

iOS 13.7 guncellemesi-00

Bakıldığında bu değişiklik Türkiye’de herhangi bir etkiye neden olmuyor. Zira Maruz Kalma Bildirimi ülkemizde çalışmıyor ve ne zaman geleceği de henüz bilinmiyor. Bu bildirimleri açtığınızda bölgenizde indirebileceğiniz bir uygulama varsa indirmenizi sağlıyor. Yeni güncelleme aynı zamanda yetkili makamlar bu özelliği kullanmaya karar verdiğinde iOS 13.7 güncellemesi telefonunuza yeni bir uygulama indirmeye gerek duymadan, cihazınızda maruz kalma bildirimleri almanıza olanak sağlıyor.

Bunlara ek olarak güncelleme notlarında hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren iOS 13.7’nin, yeni Memoji çıkartmaları ve Dosyalar uygulamasından iCloud Drive klasörü paylaşma özelliği sunduğu aktırılıyor.

iPhone 12 için tasarımın ortaya çıktığı görseller

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz