iOS 13 bilinmeyen numaralara dur diyor!

0
156 Okunma

Son yıllarda bilinmeyen numaraların anket şirketleri gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin reklam kampanyaları için sıkça kullanılması nedeniyle, birçok kişi bilinmeyen numaraları engellemek için farklı çözümler kullanıyor.

GSM operatörleri kullanıcılar bilinmeyen numaraları doğrudan engelleme imkanı sunuyor. Buna ek olarak genelde kullanıcılar akıllı telefonlarına yükledikleri çağrı engelleme uygulamaları ile bu işlemi gerçekleştiriyor.

Apple Watch’a App Store geldi!

iOS 13 bilinmeyen numara sorununu ortadan kaldırıyor!

WWDC 2019’da tanıtılan iOS 13 bilinmeyen numaraları bir sorun olmaktan çıkaracak. Bu özellik aktif hale getirildiğinde sadece telefon rehberinde veya e-posta kayıtlarında yer alan bir numaradan mesaj geldiğinde telefon çalıyor.

Bilinmeyen numaralardan gelen aramalar sesli mesaj kutusuna yönlendiriliyor. Bu sayede kullanıcının hiç bir işlem yapmasına gerek kalmazken, isteyen kişiler sesli mesaj bırakarak kendini tanıtabiliyor.

Bilinmeyen numaralar için köklü bir çözüm olsa da, günlük hayatta sorunlara yol açabilir. Ünlüler, sosyal medya fenomenleri genellikle bilinmeyen numaralardan gelen aramalara cevap vermiyorlar. Ancak,  standart bir kullanıcının tüm bilinmeyen numaraları engellemesi, genellikle o anda ona ulaşması gereken bir yakınının / arkadaşının çabalarının boşa gitmesi ile sonuçlanıyor.

iOS 13 bilinmeyen numaraları engelleme özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilinmeyen numaraları engelliyor musunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Kaynak:ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz