iPhone 11 Pro zorlu kamera karşılaştırmasında: iPhone 11 Pro vs Canon DSLR

0
987 Okunma

Bildiğiniz gibi iPhone 11 Pro iddialı dayanıklılığı, su performansı ve kameranın başarısı birçok teknoloji gururu tarafından test ediliyor. Ancak iPhone 11 Pro şimdi zorlu bir kamera performansı testinde, Canon DSLR ile kamerası kıyaslanan akıllı telefon performansı ile şaşırtıyor.

Kırmızı renkli iPhone 11 Pro tasarımı göz kamaştırıyor

Biraz önce de bahsettiğimiz gibi iPhone 11 ailesi zorlu kamera testlerine de maruz bırakılıyor. Ancak ailenin beklentilerin çok üstünde performanslar sergilediğini söyleyebiliriz. Bu kapsamda fotoğrafçılık alanında bir kanala sahip Matti Haapoja ilginç bir teste imza attı. iPhone 11 Pro’nun kamera performansını, 7 bin 500 dolarlık yani TL karşılığında neredeyse 50 bin TL’ye çıkan Canon 1DX Mark II ile karşılaştıran Haapoja, beklentileri iyice yükseltiyor.

iPhone 11 kamera performansı

iPhone 11 kamera performansı şaşırtıyor

Yayınlanan kamera performans testinde iPhone 11 Pro ve Canon DSLR kameralarıyla çekilmiş fotoğraflar yan yana koyuluyor. İki fotoğraf arasında elbette  Canon 1DX Mark II ile çekilen fotoğraflar anlaşılıyor oluyor olsa da iPhone 11 Pro ile çekilen bazı fotoğraflar Canon ile çekilenler arasındaki çizgi belirginsizleşebiliyor.

Yukarıdaki fotoğrafta A seçeneğindeki ve B seçeneğindeki fotoğraflar arasında önemli bir fark bulunmuyor ve bu oldukça şaşırtıcı. A’daki  Canon 1DX Mark II ile çekilmişken, B’deki fotoğraf iPhone 11 Pro ile çekilmiş. Bu ise oldukça önemli bir başarı olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone-11-Pro-kamera-performansi

Videoda da bahsedilen fotoğrafların hangi kamere ile çekildiğini arkada bulunan bokeh efektine bakarak anlamak mümkün, zira iPhone 11 Pro’da bokeh efekti zaman zaman yok olmuş ve dikkatli bakıldığında abartılı efekt olduğu görülüyor. Ancak yer yer bazı kısımlarda azalan bir bokeh efekti görülüyor.

Aşağıda videoyu izleyebilirsiniz. Siz kaç tanesini doğru tahmin ettiniz aşağıda bize yorum olarak yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz