iPhone modüler kamera tasarımı oldukça ilginç

0
441 Okunma
iPhone moduler kamera tasarimi

Farklı iPhone kamera konseptleri ortaya çıkıyor. Şimdi ise karşımıza tamamen farklı düşünülmüş bir tasarım çıkıyor: Modüler iPhone kamerası! Louis Berger, akıllı telefonun kamerasının daha büyük bir ekrana bağlayabileceğiniz ve bir telefon olarak kullanabileceğiniz veya dışarı çıkıp bağımsız çekim yapabileceğiniz veyahut bir aksiyon kamerası olarak kullanabileceğiniz çıkarılabilir iPhone modüler kamera tasarımı ile Google Project Ara-esque fikrine yaklaşıyor.

iPhone moduler kamera tasarimi

iPhone modüler kamera tasarımı

Berger’in konsept tasarımı, iPhone’ları modüler bir kamera haline getirmek üzerine kurulu. Tasarımcıya göre küçük kamera modülü basit istekleri gerçekleştirmeyi mümkün kılmaya yarayacak. Küçük modül taşıması daha kolay ve farklı işlevlere sahipken, büyük kamera modülüne sahip modelin geleneksel bir iPhone’un küçültülmüş versiyonu olarak karşımıza çıktığı görülüyor.

iPhone moduler kamera tasarimi

Tasarımcılar iPhone konseptleriyle dikkat çekmeye devam ediyorlar. Küçük modülün kendi donanımı ve kamerası bulunuyor ve istenirse akıllı saat gibi bir işlev kazanabiliyor. Küçük iPhone da denebilecek bu konsept tasarımı gerçekten de çok şık görünüyor.

iPhone moduler kamera tasarimi-01.jpg

Berger bu tasarımı ”mozaik” olarak adlandırıyor ve minik cihazların da işlevsellik kazandırılma açısından önemini vurguluyor. Yayımlanan konsept fotoğraflarında hem çok şık hem de ilgi çekici duran bu tasarım dikkat çekmeyi başarıyor diyebiliriz.

Maskeliyken iPhone ekran kilidi açmak kolaylaşabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz