İşitme engelli seyirciler için akıllı altyazılı sistemi!

0
728 Okunma
İşitme engelli seyirciler için akıllı altyazı sistemi, özel yazılım ve Epson smartglasses!

İşitme kaybına sahip seyircilerin sahnedeki   İngiltere Ulusal Tiyatrosu, Accenture ile ortak çalışarak diyaloğu görmelerini sağlayacak yeni bir hizmet geliştiriyor. Bu sistem ile çalışan cihaz Epsilon akıllı gözlükleri!

İşitme engelli seyirciler için akıllı altyazılı sistemi!

Bir yıllık izleyici testinden sonra, akıllı altyazı sisteminin resmi olarak lansmanı yapıldı. Şu anda Londra’daki üç Ulusal Tiyatro (NT) mekanındaki tüm şovlar sergilenmeden önce akıllı altyazı sistemine rezervasyon yaptırmak üzere hazır bulunuyor.

İşitme engelli seyirciler için akıllı altyazılı sistemi!

Sistemin iki ana bileşeni var. Birincisi,  Açık Erişim Akıllı Yakalama teknolojisi. Bu teknoloji, gösterinin komut dosyasında tam olarak nerede olduğunu takip etmek için özel sesli takip yazılımını kullanıyor.. İkincisi ise, diyaloğun doğrudan lenslere senkronize edilmiş bir dökümünü gösteren Epson’un Moverio BT-350 akıllı gözlükleri. Yazı tipi boyutu, rengi ve konumu, gösteriden önce her kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor. Artık akıllı gözlüklerin,bir IR ses döngü sistemi gibi Ulusal Tiyatro tarafından sunulan mevcut erişim sağlama hizmetlerinin bir parçası olması bekleniyor.

İşitme engelli seyirciler için akıllı altyazılı sistemi!

Ayrıca, test programının bir sonraki evresinin, Leeds Playhouse ile birlikte 80 günlük Hamlet , Around the World adlı Dünyada ve Bebeklerim’de ortaklaşa çalışmasıyla birlikte çalışacağını açıklandı . Aynı zamanda sistem, Macbeth turu sırasında , Dublin ve Bord Gáis Energy Tiyatrosu, Nottingham Theatre Royal, Canterbury’deki Marlowe Tiyatrosu ve Glasgow Theatre Royal da dahil olmak üzere İngiltere ve İrlanda’daki sayısız mekanlarda kullanılacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz