İşte WhatsApp’ın Türkiye’deki kullanıcı sayısı

0
247 Okunma

Hızlı mesajlaşma uygulaması olarak piyasaya çıkan ve kısa süre içerisinde popüler hale gelen WhatsApp için resmi rakamlar paylaşıldı. İnternet ölçüm ve araştırmalarını yapan Gemius, Eylül 2019 verilerine göre Türkiye’de en yüksek mobil kullanıcı sayısına sahip uygulamaların listesini çıkardı.

Yapılan araştırmaya göre 43 milyon 464 bin tekil gerçek kullanıcısı bulunan Whatsapp, en çok kullanıcıya sahip uygulama oldu. Whatsapp’ı telefonunda aktif olarak kullananların, 49 milyon 900 bin olan toplam mobil kullanıcı sayısına oranı ise yüzde 87,1.

Whatsapp Türkiye'deki kullanıcı sayısı

Dünya genelinde Hindistan şampiyon!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda WhatsApp uygulaması ile en çok video görüşmesi yapan ülkenin belirlendiği ifade edilirken, araştırmalar Hindistan‘ı şampiyon yaptı.
Günde ortalama 50 dakikanın üzerinde video görüşmesinin yapıldığı Hindistan, elde edilen bu sonuçlar ile birlikte WhatsApp kategorisinden zirvede yer aldı.

Özellikle WhatsApp Hindistan birimi tarafından yapılan açıklamalarda yoğun talebin karşılanması adına yoğun bir şekilde çalışıldığı ve bu konuda ülkedeki ilgiden dolayı oldukça memnun olunduğu ifade edildi.

Ülke sınırları içerisinde WhatsApp kullanım oranlarının yüksek olması aynı zamanda pek çok farklı konuda ülkenin birinci olmasını sağladı. 71 milyon kişinin mobil bağlantıya sahip olduğu Türkiye’de günlük video görüşme süresi ise 32 dakika. Bu bakımdan elde edilen rakamlar diğer ülkelere göre oldukça düşük seviyede.

Yılın en başarılı firması Vestel seçildi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz