Üçe katlanan ilginç akıllı telefon TCL’den geliyor

0
786 Okunma
üçe katlanan akıllı telefon

Katlanabilir akıllı telefonlar gerçekten de kendi pazar payını oluşturdu. Samsung Galaxy Fold ve onun ardından Huawei Mate X ile gördüysek de bu akıllı telefonlar hep ikiye katlanabiliyordu. Ancak TCL’den özgün ve ilginç bir tasarım geldi: Üçe katlanan akıllı telefon tasarımı.

Uygun fiyatlı ürettiği televizyonlarıyla adından söz ettiren TCL, üçe katlanan akıllı telefonuyla en uygun fiyatlı katlanabilir telefonu üretebilir mi henüz bilmiyoruz. Üçe katlanan akıllı telefon tasarımının nasıl olduğuna bakıldığında ise görülen şey, kıvrılacak köşelerin menteşe gibi kıvrılacak bir yapıda olması.

üçe katlanan akıllı telefon

Üçe katlanan akıllı telefon tasarımı

Körüklü bir yapıya sahip bu akıllı telefon şu an için prototip aşamasında olsa da özellikleri şu şekilde:

Katlanan akıllı telefon, tamamen açıldığında 10 inç bir ekrana sahip oluyor. Bununla birlikte kullanıcıların artık en merak ettiği özellikler arasında yer alan kamera özellikleri belli olmasa da sayısına dair bir netlik bulunuyor. Arka tarafta 4’lü kamera kurulumu ile gelen cihaz, önde ise bir adet kameraya sahip. Ancak söz konusu kameraların kaç megapiksel olduğu henüz belli değil. USB-C şarj çıkışı bulunuyorken, aynı zamanda belirtmek isteriz ki kulaklık çıkışı bulunmuyor.

TCL üçe katlanan akıllı telefonuyla bir devrim yaratacak mı yoksa katlanırken Samsung Fold’un yaşadığı gibi sorunlar yaşayacak mı henüz bilmiyoruz. Zira TCL‘nin bu telefonu dediğimiz gibi geliştirilme aşamasında bulunuyor.

En iyi katlanabilir akıllı telefon tasarımına dair uzlaşılmış bir şey yok. CNET’in keşfettiği dikey olarak katlanan Motorola Razr‘dan 2019’un sonunda çıkacağı söyleniyor olsa da bu oyun alanı oldukça karışık. Samsung’un öncülüğünü yaptığı ve ardından birkaç markanın daha katlanabilir akıllı telefon sektörüne girmesiyle işler kızışabilir gibi duruyor.

Huawei Mate X’in satış fiyatı açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz