Yılın en başarılı firması Vestel seçildi!

0
276 Okunma
Vestel Yüksek Teknoloji Ödülü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından inovasyona dayalı ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına verilen “Yüksek Teknoloji Ödülü” bu yıl Vestel Beyaz Eşya AŞ’nin oldu.

Vestel’in yaptığı açıklamaya göre, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği başlıkları altındaki 33 göstergeye göre Yükseköğretim Kurulu tarafından Türkiye’nin performansı en yüksek 5 üniversitesinden biri seçilen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ödül töreni düzenledi. Ödülün gerekçesi olarak Vestel’in geçen yılda gerçekleştirdiği kapsamlı Ar-Ge çalışmaları gösterildi.

Vestel Yüksek Teknoloji Ödülü

Vestel “Yüksek Teknoloji Ödülü”ne layık görüldü

Ödül organizasyonu kapsamında, en başarılı büyük ölçekli sanayi kuruluşu olarak Vestel, söz konusu ödüle layık görüldü. Ödülü Vestel Beyaz Eşya adına Bulaşık Makinesi Fabrikası Ar-Ge Müdürü Evren Bal, Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran‘dan aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak bahsedilen edilen ilk firmalardan başında gelen Vestel, her yıl Ar-Ge çalışmalarına cirosunun yüzde 2,25’ini ayırıyor.

Bin 600 Ar-Ge mühendisi istihdam eden Vestel, dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk bin firma arasında yer alan 3 Türk şirketinden biri olarak ülkemizin gururlarından biri oldu.

https://pembeteknoloji.com.tr/google-unluler-icin-baslattigi-uygulamasi-artik-androidde-20847/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz