İsveçli H&M 170 mağazasını kapatıyor

0
708 Okunma
H&M-170-magazasini-kapatacak

Moda endüstrisinin sevilen simaları arasında yer alan H&M, Corona virüsünün getirdikleri sebebiyle 170 mağazasını kapatacağını açıkladı. İsveç merkezli H&M 170 mağazasını kapatacak, bunun yanında 130 yeni mağaza açacağını söyledi. Yani toplamda 40 mağaza tamamen kapanmış oluyor.

H&M 170 mağazasını kapatacak

Corona virüsü salgını birçok şirketi vurmuş durumda. Hal böyle olunca H&M gibi yüzlerce ülkede mağazası olan şirketler de yeni kararlar alıyor. Bunlar arasında yer alan Starbucks da yakın zaman önce yüzlerce fiziksel kafesini kapatıp, dijital ortama taşıyacağını söylemişti. H&M de tıpkı Starbucks gibi fiziksel mağazalarını kapatıyor ancak, internet üzerinden satışlar devam edecek, hatta geliştirilecek.

Salgın sürecinde insanların alışveriş alışkanlıkları da değişti. İnsanların büyük bir çoğunluğu artık küçük ihtiyaçlarını bile, internet üzerinden satın almaya başladı. Bu sebeple Türkiye’de de oldukça popüler olan mağaza hakkındaki gelişmeler de merak ediliyor.

Dijitalleşme ve benzeri geliştirmeler için H&M 170 mağazasını kapatacak, bu kapsamda önemli adımlar attıklarını söyleyen H&M CEO’su Helena Helmersson, yaptığı açıklamada ilerleyen dönemde farklı atılımlar ile kullanıcıların karışısına çıkacaklarını söylüyor. Şu an için, H&M hisseleri, 137,05 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Türkiye’de internetten kıyafet satışları ne durumda?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz