Japonya farkını yine ortaya koydu, Microsoft Japonya verimliliği yüzde 40 artırdı

0
121 Okunma

Çalışma saatlerinin fazla olması ve halkının çalışkanlığıyla bilinen Japonya bu sefer ters köşe yaptı. Microsoft Japonya geçtiğimiz ağustos ayında haftalık iş günü sayısını dörde düşürdü buna rağmen şirket içi verimliliği yüzde 40 artırdı.

microsoft japonya ile ilgili görsel sonucu

Bir test döneminden geçen şirkette çalışanlar molalarını yüzde 25,4 oranında daha az yaptılar. Müşterilerle direkt iletişimde olan pozisyonlarda çalışanlar cuma günleri tatil olmasının zor bir durum olduğunu çünkü iş dünyasının çalışmaya ara vermeden hızla devam ettiğini ettiğini düşünüyor.

microsoft japonya ile ilgili görsel sonucu

Şirket çalışanlarının yüzde 92,1’i haftada dört gün iş başı yaptıkları bu sistemi beğendiğini ifade etti. Bu test süreci kapsamında, geçtiğimiz ağustos ayı boyunca şirketteki yaklaşık 2300 çalışana beş cuma günü izin verildi ve bunun karşılığında maaşlardan herhangi bir kesinti yapılmadı ya da yıllık izinlerde bir azalma olmadı.

Kadınların en çok oynadığı mobil oyunlar

Bunlara ek olarak belirtilene göre, Microsoft Japonya çalışanların aile tatilleri ya da eğitimleri için 100 bin Japon yenine kadar mali destek sağlamayı da planladı. Microsoft Japonya Başkanı ve CEO’su Takuya Hirano, şirketin yeni çalışma politikasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kısa süre çalışın, iyi dinlenin ve çok şey öğrenin. Yaşamdaki amacınızı hissetmenize ve işte daha büyük bir etki yaratmanıza imkan tanıyan bir ortamın olması gerek. Çalışanların %20 daha az çalışma süresiyle aynı sonuçları nasıl elde edebileceklerini düşünmelerini ve deneyimlemelerini istiyorum.”

Mobil Uygulamayla Çalışan Kuru Temizleme!

Bununla birlikte Microsoft Japonya, önümüzdeki yaz haftada dört gün çalışma deneyini tekrar etmeyi ve muhtemelen bu uygulamayı başka zamanlara da genişletmeyi planlıyor.

uluslararası çalışma örgütü ile ilgili görsel sonucu

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 2018 yılında yayımladığı bir rapora göre, daha kısa çalışma saatleri genellikle daha yüksek üretkenlikle sonuçlanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz